Fajó vereség

A bennmaradás szempontjából is fontos kézilabda-mérkőzését vívta az elmúlt hétvégén a Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es női együttese, a vendég Tolna KC azonban elvitte Kanizsáról a győztesnek járó pontokat.

Tungsram SE Nagykanizsa (12.) – Tolna KC (11.) 22-23 (14-7)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 13. forduló. Nagykanizsa, 100 néző. Vezette: Gál L., Ludvig.

Tungsram: Csiszár – Raczkó 1, Csivre V. 2, Zvolenszky 11/3, Szmodics D. 2, Janzsó 3, Szmodics V. 1. Csere: Tóth V. (kapus), Herman N. 2, Csivre E., Szalai J. Edző: Tóth László.


Zvolenszky Nóra (6) tizenegyszer köszönt be a Tungsram SE ellenfelének, mégis a Tolna KC kézilabdázói vitték el a győztesnek járó pontokat

Fotó: Gergely Szilárd

Roppant elszántan és jól kezdtek a kanizsai hölgyek, a lehengerlő lendület Zvolenszky Nóra vezérletével a 21. percben már 10-2-ig repítette őket. A továbbiakban ugyan a tolnaiak is egyre többször voltak eredményesek, de félidőre még így is tekintélyes előnnyel vonulhattak a házigazdák. A második harminc perc kezdeti pillanataiban még semmi nem utalt arra, hogy egy másik mérkőzés veszi kezdetét, a találkozó 34. percétől azonban minden megfordult: hét gólt szerzett zsinórban a Tolna KC, igaz, a meccs 53. percéig még a Tungsram SE vezetett (20-19). Onnan aztán drámai végjáték vette kezdetét, melyből a vendégek jöttek ki jobban úgy, hogy az utolsó - egyben győztes - gól az ő nevükhöz fűződött.

P.L.