Ingyenes programok várták szombaton az érdeklődőket a Thúry György Múzeumban

A gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, valamint a jelenlévők megismerhették a múzeum állandó és időszaki kiállításait. Az intézményben vendégeskedett a Kossuth Rádió is a hétvége első napján, a hallgatók Kanizsa nevezetességeit ismerhették meg az 5 órás magazinműsorban.   

A Fényírók Nagykanizsán című tárlat is nagy sikert aratott a családi szombat résztvevői között. Az ingyenes belépés és tárlatvezetés mellett a gyerekek nagy örömmel fogadták a különböző játékos feladatokat is. – Csináltunk itt kalapot, képeket rendezgettünk, megnéztük a kiállítást. Az egész jó volt. Legjobban nekem a kalapos feladat és a képkeretkészítés tetszett – mondta Fodor Ákos.

Minden hónap második hétvégéjén ingyenes a belépés a Thúry György Múzeumba. A kezdeményezés egyik fő célja, hogy minél több család számára váljon rendszeres programmá a múzeumba járás.  – Szerettük volna azt bemutatni, hogy egy valódi, interaktív közösségi tér a múzeum, amiért az utóbbi években, évtizedben dolgoztunk. S elég nagy itt a nyüzsgés, s reméljük sikerül a legjobb arcunkat mutatni a gyerekeknek és a rádió hallgatóinak – említette Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.


Lendvai Kristóf sikereiről is hallhattak szombaton a Kossuth Rádió hallgatói

A Kossuth Rádió Országjáró című műsorában – egyebek mellett – bemutatták a Thúry György Múzeum páratlan kincseit, az oskolások munkásságát, valamint a fiatal kanizsai filmrendező Lendvai Kristóf sikereit.