Kihirdették a képfelismerő-verseny eredményét

facebook megosztás

Kihirdették a Hevesi-iskola képfelismerő játékának eredményét. A versenyt az intézmény legutóbbi kiállítása kapcsán indították: a gyerekek feladata az volt, hogy kitalálják, kiket ábrázolnak Pászti Péter kalligráfus betűportréi.

Izgatottan várták a tárlat zárónapján az eredményhirdetést a diákok. A jó megfejtést beküldők mindegyike egy-egy reprintet kapott emlékbe. A felhívásra sokan jelentkeztek. – Nagyon-nagyon megmozgatta őket, de a szülőket is. Ugye, ezt a gyerekek nem egyedül csinálták zömében, főleg a kisebb gyerekek. A szülők segítettek nekik: bejöttek ide, de az internetes oldalunkra is feltöltöttük a képeket, így ott is tudtak keresgélni – nyilatkozta Árváné Szabó Judit tanító.


Senki nem távozott üres kézzel az eredményhirdetésről

A betűportrék felismerésében brillíroztak a hevesisek: 31-en hibátlanul tippelték meg, kik azok a hírességek, akik láthatók Pászti Péter kalligráfus alkotásain. A fődíjat – egy szabadon választott, eredeti művet – sorsolás útján Bognár Jázmin nyerte. – Anyukám nagyon szerette volna ezt a képet, de az egész családnak nagy kedvence Bud Spencer. Tetszett ez a feladat, mert izgalmas volt, jó kis fejtörő – árulta el.

A különböző hívószavakból összeálló portrék közt színész, sportoló, zenész és költő egyaránt látható volt. A budapesti Pászti Péter nagykanizsai kiállításán a betűk szép és izgalmas világára akarta felhívni a gyerekek figyelmét.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.