Legyen biztos előny a bajnokság hajrájára

Vasárnap már a bajnokság kétharmadához ér az NB I-es sakk pontvadászat és a Tungsram Aquaprofit NSK az élen állva folytatná a Pénzügyőr ellen is már jól bevált módszerét. A kanizsaiak hazai környezetben ülhetnek asztalokhoz a Duocor-Makói SVSE együttese ellen, az alföldiek jelenleg a hetedik helyen állnak a tabellán, tehát a dél-zalaiak számára a kiindulási helyzet több, mint kedvező.

- Nem szabad félvállról vennünk vasárnapi ellenfelünket, általában a kiesés ellen küzdenek, de mindig képesek magukat úgy összeszedni, hogy kitűzött céljaikat teljesítik is – fogalmazott Papp Nándor, a kanizsaiak csapatvezetője. - Szeretnénk azt az úgymond szériát folytatni, melyet a Pénzügyőr ellen már elkezdtünk és jól is működött, ezzel pedig egy újabb győzelmet könyvelhetnénk el. Főképp azért lényeges a siker, hogy a vezetésünk a táblázaton biztos maradhasson és a bajnokság utolsó harmadának még kedvezőbb helyzetből vághassunk neki.

A kanizsai egyesület második számú csapata is Nagykanizsán játszik, a hatodik helyen álló dél-zalaiak a nyolcadik Géniusz Tata-Naszályt fogadják 11 órától ugyanúgy a Halis-könyvtárban. A TANSK II az előző fordulóban a harmadik Viadukt Biatorbágy vendége volt és 7,5:4,5 arányban vereséget szenvedett, így számukra mindenképpen jól jönne a hazai javítás. A biatorbágyi bajnokin a hatodik helyen álló dél-zalaiaknál győztes parti nem volt, Galyas Miklós, Borisz Markoja, Bodó Norbert, Krutti Valér, Orsó Miklós, Kobán Bálint, Ladányi Zsolt, Papp Nándor és Balsai Nikolett ugyanakkor remizett.

P.L.