Listán bejutott képviselő is indul a vasárnapi keszthelyi időközi választáson

Októberben szavazategyenlőség alakult ki két jelölt között a keszthelyi 6. számú választókerületben, s bár mindkét jelölt listáról bekerült a képviselő-testületbe, egyikük a vasárnapi időközi választáson egyéni körzetben is megméreti magát.    

Gábor Hajnalka, Keszthely jegyzője az MTI-nek elmondta: a Fidesz-KDNP jelöltjeként Sáringer-Kenyeres Marcell, a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) részéről pedig Molnár Tibor indul a vasárnapi időközi képviselő-választáson. Két szavazókörben összesen 1812 választópolgár szerepel a névjegyzékben.    

Sajátos helyzet, hogy Molnár Tibor már a képviselő-testület tagja, ugyanis tavaly októberben a KÉVE listájáról jutott be a városi grémiumba. Miután most egyéni körzetben indul, ha ő nyer, a listás helyét át kell adnia a jelölőszervezet által megnevezett új képviselőnek - tudatta a jegyző.    

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint tavaly októberben Molnár Tibor és a fideszes Dósa Zsolt egyaránt 384 szavazatot kapott, az urnákban 23 érvénytelen voksot is találtak. Listán azonban mindkét jelölt bekerült a képviselő-testületbe.    

A keszthelyi önkormányzatban jelenleg a Fidesz-KDNP-s polgármester mellett hét kormánypárti és három ellenzéki - a KÉVE színeiben frakciót alkotó - képviselő foglal helyet.

MTI