Lövész kupát tartottak Kanizsán

facebook megosztás

A városi versenyt a Honvédelmi Sportszövetség és a Centurio Sportegyesület közösen szervezte. A megmérettetésen középiskolás diákok vettek részt. A legjobb eredménnyel záró fiatalok a fővárosi döntőbe kvalifikálhatták magukat.

A fegyelemre való nevelés mellett a sportlövészet népszerűsítése volt a fő célja a Honvédelmi Sportszövetségnek a lövész kupa kiírásakor. A kanizsai háziverseny szervezése tavaly még nehézségekbe ütközött, idén azonban már 30 diák nevezett. – Sajnos tavaly nem sikerült egy diákot sem elérnünk, megszólítanunk, hogy eljöjjenek erre a versenyre. Idén nagy segítségünkre volt a verseny szervezésében a Cserháti-iskola, illetve a jelenlegi polgármester úr támogatta a törekvéseinket. Így a versenykiírás még egyszer körbe lett küldve, meg lett erősítve – említette Király Attila, a Centurio Sportegyesület elnöke.


Kiss Ármin kiváló eredménnyel zárta a kupát

A fiatalok közül az egyik legjobb teljesítményt Kiss Ármin nyújtotta. – Ahogy mondták jobban sikerült, mint ahogy azt gondoltam volna, azt hittem rosszabb lesz. Igazából tetszik, hogy itt lehetek, hogy élhettem az alkalommal, hogy eljöhettem – fogalmazott a Zsigmondy-iskola diákja.

Zala megyében – a kanizsai mellett – Zalaegerszegen szerveztek még háziversenyt. A döntőbejutók nevét – az összesített eredmények alapján – a Honvédelmi Sportszövetség saját weboldalán ismerteti.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.