Meghalt egy ember, aki autójával vonattal ütközött Nagykanizsán

2020. feb. 13.

A helyszínen életét vesztette annak a terepjárónak a sofőrje, amelyik csütörtök délelőtt vonattal ütközött Nagykanizsán - értesült az MTI a helyszínen.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: vasúti átjáróban történt a baleset Nagykanizsán, a Csengery út közelében, ahol egy terepjáró és egy személyvonat ütközött.    

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy egy kavicsos, földes út és a Nagykanizsa-Murakeresztúr közötti vasúti vonal fénysorompós keresztezésében történt a baleset. A Nagykanizsa felé haladó személyvonat a síneken több száz métert tolta maga előtt a terepjárót, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghalt.


Fotó: Gergely Szilárd

A vonat utasait a MÁV dolgozói leszállították és visszakísérték a földutas kereszteződéshez. A vonatközlekedés szünetel az érintett vasúti szakaszon.

MTI

A rendőrség közleménye

A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre az a férfi, aki meghalt a tegnapi balesetben. Ahogyan arról már beszámoltunk, vonattal ütközött egy autó Nagykanizsán, a gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette, a vonat utasai és személyzete közül nem sérült meg senki. 

– Egy 41 éves fityeházi férfi közlekedett Nissan tehergépkocsival 2020 február 13-án 9 óra 3 perckor Nagykanizsán egy, a Csengery útról leágazó földes úton. Haladása során a közút-vasút szintbeli kereszteződéshez érve, a vasúti átjárást biztosító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére ráhajtott a sínekre, és összeütközött a neki jobbról érkező, Gyékényes irányából Nagykanizsa felé közlekedő vonattal. Az ütközés következtében a vasúti jármű több száz méteren keresztül tolta a tehergépkocsit, mire megállt. A baleset következtében a Nissan vezetője a helyszínen életét vesztette, a vonaton senki nem sérült meg. A baleset körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja - mondta el Takács Tivadar rendőr őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.