Mehetnek a második pozícióért

Fontos sikert könyvelhetett el idegenben a Nagykanizsai Futsal Club csapata, az alapszakasz vége előtt egy fordulóval így jók az esélyei a tabella második helyének megszerzésére.

ELTE-BEAC - Nagykanizsai Futsal Club (3.) 4-5 (3-4)

NB II Nyugati csoport futsal-mérkőzés, Budapest, BEAC-sporttelep, 50 néző. Vezette: Ibriksz (Urgyán, Boros R.). G.: Szekér (7.), Dunai A. (15.), Gémesi (20.), Appl (27.), illetve Szakmeiszter J. (3.,23.), Szalai D. (3.), Bogyó (12.,15.)

NFC: Szakmeiszter Á. - Bogyó, Kollár P., Koronczai, Szakmeiszter J. Csere: Simon M. (kapus), Losonczi, Németh K., Szalai D. Edző: Bagó Gábor.

Szűkös kerettel kelt útra az NFC a fővárosba az ELTE-BEAC NB II-es futsal csapatának otthonába és már azért sem nézhetett könnyű meccs elé Bagó Gábor legénysége, mivel a budapestiek is pozitív mérleggel álltak a tabellán. Ennek ellenére Szakmeiszter János és Szalai Dániel révén egyfajta „villám-duplázása” révén gyorsan kétgólos előnybe került, a hazaiak azonban igyekeztek idővel a vendégek nyomában maradni. A második játékrészben inkább nagy taktikai csatát vívtak a felek, Szakmeiszter második találata az elején nagyon jól jött a továbbiakra, hiszen így az ELTE-BEAC – bár még sok volt hátra a találkozóból – nem tudta beérni a nagykanizsaiakat. A PTE PEAC R-Bus ugyan fölényes győzelmet aratott a fordulóban, mellyel meg is tartotta második helyét, ugyanakkor a dél-zalaiaknak még van hátra egy meccse az alapszakaszból, s ha azt hozza, akkor Bagó Gábor tanítványai lépnek előre az alapszakasz végén a második pozícióba.

- Igazi csapat munka volt a budapesti mérkőzésünk – kezdte összegzését Bagó Gábor, az NFC trénere. - Nagyon szűkös és fiatal kerettel tudtunk elutazni a sok sérültünk miatt, viszont úgy gondolom, hogy valamennyi játékosom a maximumot hozta ki magából. Voltak extra teljesítmények is pályán, aminek kimondottan örülök. Nagyon türelmesen és okosan játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, egyben gratulálok a srácoknak.

P.L.