Nyugodtan a bajnokság záró harmadára

A sakk NB I-es csapatbajnokság 6. fordulójában a Tungsram Aquaprofit NSK bajnoki címvédő együttese a Duocor-Makói SVSE-t fogadta.

Tungsram Aquaprofit NSK (1.) – Duocor-Makói SVSE (8.) 8:4

NB I-es sakk csapatbajnokság, 6. forduló. Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Csigajev – Mihók döntetlen, Volokityin – Csonka döntetlen, Bánusz – Koszics döntetlen, Balogh Cs. - Farkas T. 1:0, Márkus – Hajnal 0:1, Ivanisevics – Tatár Kis 1:0, Kántor – Horváth Zs. döntetlen, Aczél – Szalai K. 0:1, Medvegy – Nagy Hegyesi 1:0, Ribli – Udvardi 1:0, Gara T. - Juhász B. 1:0, Gombócz – Kecskeméti 1:0.

A kanizsaiak azzal a szándékkal ülhettek a sakktáblákhoz, hogy lehetőleg győzzenek úgy, amivel előnyük a tabellán legalább ugyanakkora marad az üldözőik előtt, ami e felett alakulna, az ha nem is bónusz, de mindenképpen megnyugtató lenne. Nos, végül nyolc pontot kasszíroztak és a kilátásaik még jobbak lettek a bajnokság utolsó harmadára.

- Abból a szempontból valóban nagy meccs kerekedett, hogy ellenfelünk roppant szívósan küzdött az asztaloknál – fogalmazott Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. - Mondjuk erre is számítottunk, hiszen a makóiak ellen nagyon sokszor vívtunk már ilyen mérkőzéseket. Volt az a két vereség, amit igazándiból nem kalkuláltunk be, de miután értesültünk a többi bajnoki eredményéről, azt mondom, ezek is vállalhatóak voltak. Előnyünk még valamelyest nőtt is, és hangsúlyoznám, egy olyan meccsen, ahol a partik nagy hányada az utolsó pillanatokban dőltek el.

P.L.