Piliscsabán győztek

A Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese Piliscsabán mérkőzött legutóbb a Pilis Basket csapata ellen a bajnokság 16. fordulójában.

Pilis Basket (10.) - Kanizsai Vadmacskák SE (2.) 66-92 (14-15, 15-26, 22-24, 15-27)

Női amatőr NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 16. forduló. Piliscsaba, 50 néző. Vezette: Major Á., Lővei L.

Kanizsa: Fuisz 20/6, Kovács R. 6, Baa 22, Bánhegyi B. 11, Budai 21. Csere: Zsámár P. 10, Csuha 2, Horváth L., Füredi, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Az első negyed 6. percéig Budai Dorina és Baa Dominika pontjaival lépett el ellenfelétől a KVSE, de a hazaiak nem feladva a küzdelmet és a Vadmacskák védekezési hibáit kihasználva a vendégek nyomában maradtak. Mi több, a második tíz perc sem a legjobban kezdődött a dél-zalaiak számára, hiszen hétpontos hátrányba kerültek. A meccs 16. percében aztán egyenlítettek, onnan pedig futószalagon gyártották a jobbnál jobb helyzeteket, biztos előnyt szerezve a találkozó második felére.

Nagyszünet után főleg Budai centerjátékával és Fuisz Viktória távoli dobásaival tartotta a Kanizsa a megszerzett előnyét. A záró tíz percben a nagykanizsaiak tovább javultak, Bánhegyi Beatrix kosaraival pedig már húsz pont fölé nőtt a különbség, s erre a végjátékában Baa és Budai is rátett egy lapáttal, kialakítva ezzel a nagy különbségű győzelmet, amivel Gábor Erzsébet tanítványai csoportjukban megőrizték második helyüket.

P.L.