Pőcze remekelt a válogatón, Tallinnba utazhat

facebook megosztás

Tokodon rendezték meg a serdülő (14-15-évesek) szabadfogású birkózók országos minősítő versenyét, kanizsaiakkal e mezőnyben. (Az országos bajnoksággal együtt három minősítő versenyt rendeznek meg, az eredmények alapján számolják ki év végén, hogy ki lett a súlycsoport arany-, ezüst-, illetve bronzjelvényese).


Pőcze Bence, a KBSE birkózója a dobogó második fokára állhatott 68 kg-ban a tokodi válogatón

A verseny egyben válogató volt a júniusi, Várnában sorra kerülő serdülő Európa-bajnokságra. A kanizsai színeket a 68 kg-os Pőcze Bence, valamint a +85 kg-os Dányi Márton képviselte. Mindkét dél-zalai a nyolc közé jutásért kezdhette a küzdelmeket és lehengerlő birkózással, két-két mérkőzést nyerve el is jutottak a döntőik kapujába. Dányi Márton az elődöntőben, szoros csatában (6-3) kikapott az abonyi riválisától, Pőcze Bence ugyanakkor nyerni tudott a Vasas színeiben birkózó Zimonyival szemben. Az éremszerző szakasz során tehát egy-egy kis és nagy döntő jutott a KBSE csapatának, bár aztán egyik mérkőzés sem alakult számukra kedvezően, mivel a súlycsoportja 3. helyéért Márton 3-2-re, míg fináléjában Bence 6-4-re veszített.

- Úgy érzem, meglepően jól birkóztak versenyzőink – kezdte Szatmári Zsolt, a serdülő szabadfogású válogatott egyik edzője, egyben a Kanizsai Birkózó SE vezetőedzője. - Márton felvételi vizsgákra készült, szinte edzés nélkül birkózta élete legjobbját, Bence pedig szépen menetelt, de a döntőre elfáradt. Véleményem szerint a legerősebb súlycsoport a 68 kg, a két döntősön kívül további 2-3 olyan versenyző van, aki beleszólhat a válogatottság sorsába. A következő válogatót február 29-én, éppen nálunk, Nagykanizsán rendezzük meg, reményeink szerint sikerül előrébb lépni. Bence az eddigi remek birkózásának köszönhetően ott lehet a válogatott színeiben március végén Észtországban, egy tallinni, igencsak erős nemzetközi mezőnyt felvonultató.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.