Száloptikás kamerával leste a szomszéd lakás fürdőszobájában történteket

Fényképezte, videózta, majd száloptikás kamerával leste a gyerekkora óta ismert nőt egy három gyermekes keszthelyi férfi.

A vádirat szerin az 1974-ben született  keszthelyi férfi  gyermekkora óta, lakókörnyezetéből ismerte a sértett nőt.  A terhelt 1998-ban jelentkezett be a testvére által használt keszthelyi lakásba, ahol testvére távollétében rendszeresen tartózkodott, bár életvitel-szerűen máshol élt élettársával és három gyermekükkel. A sértett szomszédos lakásban lakik családjával. A két lakásnak a hálószoba, a konyha és a fürdőszoba mentén közös a fala, az erkélyek is egymás mellett vannak, illetve a két lakás fürdőszobájának szellőzője is ugyanabba a szellőzőkéménybe van bekötve. A terhelt 2012-13 évektől kezdve figyelni kezdte a sértettet, nyilvános helyeken eleinte fényképeket, majd videófelvételeket készített róla, illetve a saját erkélyéről áthajolva, vagy a fényképezőgépet átlógatva a sértettet rendszeresen fényképezte is az erkélyén. A terhelt 2018. szeptemberben – egy hirdetést meglátva – elhatározta, beszerez egy száloptikás kamerát azzal a céllal, hogy a sértettet a fürdőszobájában titokban megfigyelje és a sértett tevékenységét rögzítse. A terhelt 2018. október elején interneten meg is rendelte a kamerát, majd 2018. október 03. napján a kamerát egy hurkapálcára erősítette és a szellőzőkéményen keresztül áttolta a sértett fürdőszobájának szellőzőrácsához úgy, hogy a kamera száloptikája a szellőzőrács lamellái között kilógjon. A kamera folyamatos felvételt nem készített, azt a terhelt kapcsolta ki és be, majd a kamerában lévő 32 GB micro SDHC kártyára elkészült felvételeket a terhelt egy külső merevlemezre kimásolta. A terhelt a száloptikás kamerával 2018. október 03. és október 10. napja között legkevesebb három alkalommal figyelte meg titokban a szomszéd lakás fürdőszobájában történteket és készített erről, így a sértett napi tevékenységéről felvételeket. A sértett 2018. október 10. napján reggel 06:00 óra körüli időben észlelte a kamerát, amit férjével közösen kihúztak a szellőzőrácsból, majd értesítették a rendőrséget. 

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség   tiltott adatszerzés   bűntette  miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.