Szülinapos gála

Salamon Lászlót ünnepelte a boksztársadalom hétvégén. Az egykori hivatásos ökölvívó, hosszú évek óta trénerként dolgozó szakember 70-ik születésnapja alkalmából családtagjai és tisztelői ökölvívó gálát szerveztek. A bokszgála ötlete Salamon Tamástól származik, a programot több hónapig titokban szervezték. A bennfentesek a Híradónak azt mondták, maguk sem gondolták volna, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés, és ennyire népszerű az ökölvívás Nagykanizsán. - A nagykanizsai csapatot mi állítottuk össze édesapámmal. A versenyzőknél az volt a kitétel, hogy házi meccs ne legyen, ezért mindenkinek igyekeztünk más városból hozni ellenfelet. Ellenfelek jöttek Budapestről, Győrből, Balatonlelléről, illetve Ausztriából, külföldről is – mondta el Salamon Tamás szervező.


A gálán felsorakoztak a kanizsai versenyzők

Salamon Lászlót sporttársai és tisztelői mellett a város vezetősége is felköszöntötte. - A meglepetés kettős. Az egyik, hogy ennyi ember kijött. Két dolog fordult meg a fejemben. Egyrészt, hogy ennyire szeretik az ökölvívást, vagy páran még engem is tisztelnek egy kicsit, és így pont összegyűlt a sok ember. Ha már itt lehetőségem van, nagyon szeretném megköszönni a fiamnak, mert ő körülbelül három hónapja egyedül szervezte ezt a meglepetést – fogalmazott Salamon László.

Az ünnepi programon nemcsak férfiak, hanem nők is kesztyűt húztak, természetesen közöttük is voltak kanizsai sportolók. - Én nagyon örülök neki, hogy ezt a rendezvényt megszervezték, főleg annak, hogy tudok is rajta bokszolni. A Salamon Laci bácsi az egyik kedvenc edzőm, persze mindegyiket szeretem, de vele jó dolgozni – mondta el Kovács Petra. A születésnapi bokszgálán megtelt a Tungsram-csarnok, a közönség több színvonalas meccset szurkolhatott végig.

Eredmények:

1.Kovács Petra (Kanizsa Boksz Klub) vs Sarah Touati (Ausztria) egyhangú pontozással győzött Kovács.

2. meccs Kondákor Emília Cecília (Kanizsa Boksz Klub) vs Bedő Zsófia (Székesfehérvár) egyhangú pontozással győzött Kondákor.

3. meccs Botos Károly (Kanizsa Boksz Klub) vs Predrag Jovanovic (Ausztria) egyhangú pontozással győzött Botos.

4. meccs Major Róbert (Nagykanizsa) vs Kertész Dávid (Balatonlelle) egyhangú pontozással győzött Kertész.

5. meccs Detre Gábor (Nagykanizsa) vs Gebula Barnabás (Székesfehérvár) harmadik menetben döntő fölénnyel győzött Detre.

6. meccs Baranyai József (Nagykanizsa) vs Dévényi Dominik (Balatonlelle) első menetben KO val győzött Baranyai.

7. meccs Sopár Szabolcs (Nagykanizsa) vs Géri Tamás (Budapest) megosztott pontozással győzött Géri.

8. meccs Horváth Zoltán János (Nagykanizsa) vs Pál Ádám (Győr) egyhangú pontozással győzött Pál.

9. meccs Benkő László (Kanizsa Boksz Klub) vs Veres Ádám (Budapest) harmadik menetben döntő fölénnyel győzött Benkő.

Összesítve: 6-3-ra győzött a Kanizsa Boksz Klub