Tízes győzelmi sorozatuk zárult

A miskolciak kérésére még január elején elhalasztott bajnoki mérkőzésüket játszotta DVTK U23-as együttese ellen a Kanizsai Vadmacskák és a találkozó a dél-zalaiak egy nagy sorozatát szakította meg.

Kanizsai Vadmacskák SE (2.) – Aluinvent DVTK Miskolc U23 (6.) 58-72 (14-23, 16-16, 18-15, 10-18)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, találkozó a 12. fordulóból. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Horváth A., Németh S.

Kanizsa: Fuisz 16, Kovács R. 12/3, Baa 4, Bánhegyi B. 16, Budai 4. Csere: Zsámár P. 4/3, Füredi 2, Horváth L. Edző: Gábor Erzsébet.

Dekoncentráltan kezdték a hazaiak azt a mérkőzést, mely előtt a kanizsai kosaras hölgyek egy tízmeccses veretlenségi szériát produkáltak. Védekezési hibáikat a vendégek szigorúan kihasználták és már a találkozó elején hátrányba is kerültek. A 7. percre sikerült felzárkózniuk a vendéglátóknak, de a negyed végjátékában ismét sokat hibáztak. A második tíz percben felváltva estek a kosarak, Bánhegyi Beatrix és Fuisz Viktória pontjai segítettek abban, hogy az etapot egálra hozzák.

Nagyszünet után továbbra is sok hibával játszottak a vendéglátók a támadásban és védekezésben egyaránt, így nem is sikerült sokkal közelebb kerülni a miskolciakhoz. A meccs 33. percében aztán Fuisz és Bánhegyi kosaraival kettő pont lett csak a különbség a két együttes között, de onnantól a borsodiak megrázták magukat és jobban koncentrálva, pontosabban kosarazva nyerték a találkozót. A Vadmacskák ezzel 2019. november 9-e után szenvedtek ismét vereséget, ugyanakkor még ugyanúgy a második helyen állnak a tabellán.

- Akaratgyenge játékkal szenvedtünk vereséget hazai pályán – mondta el Gábor Erzsébet edző az összecsapást követően. - Csapatunk ezen a meccsen mélyen tudása alatt játszott és a játék minden elemében alulmaradtunk.

P.L.