Vadász Márton lett az év zalai férfi kézilabdázója

2020. feb. 18.

Vadász Márton lett az év zalai férfi kézilabdázója. A Tungsram SE Nagykanizsa játékosa vezéregyénisége az NB II-ben szereplő csapatnak. A díjat pénteken, az első tavaszi bajnoki előtt vette át a játékos. A csurgói U23-ok elleni találkozót ezután 13 góllal nyerték a dél-zalaiak.

Balogh László és Varga Sándor közösen adta át a megyei elismerést Vadász Marcinak. A Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke a díj átadása után fontos sportszakmai kérdésekről is egyeztetett a polgármesterrel. – Szeretnénk elkészíteni Zala megye kézilabdakoncepcióját, s ebben a kanizsai kézilabdának nagyon nagy szerepe van. Hisz, ha visszanézünk, még én is jártam ide NB I-es mérkőzésre játékvezetőként is, illetve meccset nézni is. S szeretném, ha ez a hagyomány folytatódna - mondta el Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

A tavalyi kiesés után Vadász maradt a csapatnál és vállalta, hogy segíti a kanizsaiakat a feljutás kiharcolásában. A gárda jól is áll, hiszen vezeti az NB II Dél-nyugati csoportját. – Nagyon nagy megtiszteltetés ez, de inkább a csapatnak köszönhetem. Nagyon jól megyünk idén, ugyan becsúszott egy vereség és egy döntetlen, de ezt leszámítva hibátlan a szezon. Erre nagyon büszkék vagyunk, és szeretnénk megtartani az első helyet - fogalmazott Vadász Márton, a Tungsram SE Nagykanizsa játékosa. Az első hely megtartásához egy fokkal közelebb került a Tungsram SE Nagykanizsa, hiszen az első félidő akadozó játéka után a második játékrészben már gálázott a csapat a csurgói fiatalok ellen. A végeredmény 34-21 lett.