Vendégségben a kertbarátoknál

facebook megosztás

A tavaszi kerti munkák voltak fókuszban a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház kertbarát körének idei első szakmai összejövetelén. Az érdeklődők több szakember tanácsait is megismerhették. A családias hangulatú programon most is megjelentek a klub törzstagjai, hiszen mint vallják: szívügyüknek tekintik a birtokaikat és a természetet.

Nem szabad eltávolodni a természettől. Ennek a sok betegségnek a forrása is leginkább abból ered, hogy az emberek eltávolodnak a természettől, nem kapcsolódnak a természethez, az életmódban, a táplálkozásban. Akik felismerték, hogy szükség van a természethez való kapcsolódásra, azok találtak maguknak egy közösséget, és ezt a közösséget szeretnék továbbfejleszteni minél magasabb szintre. Ez a törekvésünk – mondta el Kovács Gyula klubvezető.


Több szakember érkezett a kertbarátokhoz, hasznos tanácsokkal

A szakemberek hasznos tanácsokkal és információkkal érkeztek a kertbarátokhoz.

– A mai napra készültem aktuális növényvédelmi problémával. Az egyik ilyen a smaragd tuja rovarbetegsége, amit a boróka díszbogár nevű, szép kis bogár okoz. A másik pedig a diófával kapcsolatos, a dióburok-fúrólégy kártétele, ezzel kapcsolatosan hoztam diát is, hogy megismerjék a klubtagok ezeknek a jelenségeknek a bemutatását – fogalmazott Lancsák Lajos kertészmérnök. A kiskertek tavaszi munkáiról Konrád-Németh Cecília és Antal Tamás kertészmérnök is beszélt. A klub szakmai rendezvényei nyitottak, azokra a jövőben is várják az érdeklődőket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.