Visszakerül...

Tavasszal helyreállítják a Zrínyi Miklós Általános Iskola hiányos lábazatát. A belváros szimbolikus ügye az ígéretek szerint - a tartós jó idő beköszöntével - megoldódik.


Fotó: Gergely Szilárd

Több hónapja már annak, hogy az intézmény lábazati elemeiből jó néhány sérült márványlap az épület falához támasztva árválkodik. Mindez természetesen a városlakóknak, városvezetőknek is szemet szúrt. A Kanizsa Médiaház közönségtalálkozóján Göndör István emelt szót a helyreállítás mellett, a legutóbbi közgyűlésen pedig az ügyben Tóth Nándor interpellált. A körzet önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP) elmondta: a nagymúltú iskola utcai homlokzata mintegy 2 éve újult meg önkormányzati forrásból, az elmúlt hónapokban az arra járók azonban csak a darabokra szedett lábazatban „gyönyörködhetnek”. Ki a felelős, mikor történik meg a helyreállítás, illetve ki vállalja annak költségeit? – tette fel a kérdéseket Tóth Nándor.

Balogh László polgármester megkeresésünkre elmondta: a lábazat egyes elemeinek megrongálódása a homlokzati felújítás után végzett járdarekonstrukció során történt. A felújításokat végző két cég között kialakult műszaki megvalósítás körüli vitás helyzet, a lábazati pótelemek beszerzése és az időközben hidegebbre fordult időjárás miatt húzódott el hosszú hónapokig a Zrínyi iskola lábazatának rendbetétele. Az egyeztetések után azonban hamarosan rendeződik a helyzet, hiszen a járdafelújítást végző kivitelező vállalta az elemek szakszerű felhelyezését. A különleges technológiát igénylő munkával azonban meg kell várni a tartósan +5 fok feletti hőmérsékletet.

Vuk Anita