Zászlótengerbe borítaná a Deák teret az Aranykor Nagykanizsa

Lázasan készítették tegnap a piros-fehér-zöld színű papírzászlókat az Aranykor Nagykanizsa polgári tömörülés tagjai. A csoport novemberben mintegy tízezer mécses meggyújtásával emlékezett meg az első világháborúban elesett hősökről. A közelgő március 15-i ünnepséghez kapcsolódóan pedig ismét megmozdulást szervez.

– Kitaláltuk, hogy a régi idők emlékére kezdjük újra a Petőfi-szobornál a papírzászlók kihelyezését. Erre mindenki emlékezett a gyermekkorából az Aranykor tagjai közül. Úgy gondoltuk, hogy ez egy jó kezdeményezés, ezért hoztuk létre ezt a programot. 8800 zászló elkészítése a cél – ebbe sikerült bevonni a nagykanizsai óvodákat és iskolákat is. Ők is segítséget nyújtanak az elkészítésben, illetve a polgármesteri hivataltól is segítséget kaptunk ahhoz, hogy ezt megvalósíthassuk – nyilatkozta Lukács Tamás, az Aranykor Nagykanizsa szerkesztője.


A polgári tömörülés a március 15-i ünnepséghez kapcsolódóan több ezer, nemzeti színű papírzászló elhelyezését tervezi a Petőfi-szobornál

A „Zászlótenger – 8800” elnevezésű akcióhoz a Thúry Vitézlő Oskola is csatlakozott, ami nemcsak a helyet, hanem a segítő kezeket is biztosítja.

– Részemről, mint hagyományőrző, hagyománytisztelő közösség első emberének az utánunk örökített értékek szempontjából fontos ez. Ha csemetéink, gyermekeink lerakhatják ezeket a zászlókat a Petőfi-szoborhoz, és emlékezhetnek rá 10, 20, 30 év múlva, hogy ott hány ezer zászló volt, akkor az emlékek bizonyára jó érzésekkel fogják eltölteni majd őket – árulta el Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője.

A zászlókat március 13-án helyezik ki a Deák téren. A tagok az tervezik, hogy az ünnep után a papírlobogókat összegyűjtik és eljuttatják Nagykanizsa határon túli, magyarlakta testvérvárosaiba. A megmozduláshoz egyébként bárki csatlakozhat. Az elkészített zászlók pedig több gyűjtőponton is leadhatók, melyek listája és további részletek az Aranykor Nagykanizsa közösségi oldalán találhatók.