A Zalakarosi Fürdő is felfüggesztette működését

facebook megosztás

A koronavírus-járvány miatt bizonytalan ideig zárva lesz a Zalakarosi Fürdő. Az egészségvédelmi intézkedés hétfőtől érvényes.


Fotó: Horváth Zoltán

A megszokottól eltérően csak néhányan álltak sorban a hétvégén a Zalakarosi Fürdő jegypénztáránál. A koronavírussal kapcsolatos intézkedések már az intézményben is éreztették hatásukat. – Az elmúlt héten a hétköznapi forgalmunk visszaesett. Érdekes módon a vendégszámunk nőnapon megugrott, akkor ugyanis nagyon jó volt a vendégforgalom a fürdőben. Hétközben viszont visszaesés volt tapasztalható, ami körülbelül 20 százalék a tavalyi vendégszámhoz képest. A jelentős visszaesést pedig ma érezzük igazán, amikor a fele vendég van itt, mint ami ilyenkor szokásos – nyilatkozta lapunknak szombaton a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója. Cziráki László hozzátette, az intézményben minden szükséges óvintézkedést igyekeztek megtenni. – Hetekkel ezelőtt jelentős mennyiségű fertőtlenítőszert rendeltünk, valamint a fertőtlenítőpontok számát is megnöveltük. Néhány napja egy egyeztetés is történt a fürdőkkel, csütörtök éjféltől pedig életbe lépett a veszélyhelyzet, aminek a fürdőben is maximálisan próbálunk megfelelni.

Az intézkedések ellenére a város vezetése hétfőtől a fürdőkomplexum működésének bizonytalan ideig tartó felfüggesztését rendelte el. – Hosszas mérlegelés után, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve döntöttem úgy, hogy felfüggesztjük a fürdő működését. Ezt a lépést annak érdekében tettük meg, hogy csökkentsük a veszélyt – fogalmazott Novák Ferenc. Zalakaros polgármestere elmondta, a koronavírus miatt számos akciót, valamint egy külföldi kampányt is le kell állítani, a turizmusban pedig jelentős visszaesés várható. – Fel kell készülnünk arra, hogy hogyan tudjuk átvészelni ezt az időszakot. Elképzeléseink már vannak, ehhez kapcsolódóan a város vezetésének át kell gondolnia Zalakaros gazdálkodását, továbbá beruházásokat kell majd elhalasztanunk. Most a legfontosabb feladat azonban a lakosság mindennapjainak segítése és a megfelelő információátadás mindenki számára.

Az országban egyébként egyre kevesebb fürdő látogatható – a zalakarosin kívül egyebek mellett már Debrecenben, Balmazújvárosban és Hajdúszoboszlón sem csobbanhatnak a vendégek. A Magyar Fürdőszövetség – melynek a Zalakarosi Fürdő is a tagja – a közfürdők ideiglenes üzemszünetével kapcsolatban egy szakmai ajánlást is kidolgozott, melyben az elkövetkező időszakra vonatkozóan javaslatokat tesznek egyebek mellett arra, hogy a létesítmények hogyan minimalizálják működési költségeiket vagy tartsák meg munkavállalóikat.

Nagy Éva

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.