Díjazták a kanizsai könnyűrepülősöket

facebook megosztás

A közelmúltban – még a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt - a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület tagjai közül a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség díjátadóján többen is részt vehettek. S nem csupán megjelentek, de a tavalyi ultrakönnyű repülős kontinensbajnokságon elért eredményeikkel a díjazottak között is szerepeltek.


Ferinc Vince előbb a levegőben, majd a szárazföldön is gyűjti rendszeresen az elismeréseket

2019-ben Litvániában rendezték a repülős Európa-bajnokságot és az NSE-től a Ferincz Vince-Dömötör Zsolt páros autogyro kategóriában bronzérmet szerzett. Nos, egyebek mellett ezért is vehették át tehát néhány hete szakágukban, kategóriájukban az év sportolója díjat. A Waller Attila-Pataki Bernadett duó a kétüléses motoros sárkányrepülők mezőnyében a litvániai eseményen nyolcadik helyezést ért el a rendkívül erős mezőnyben és ők sem maradhattak ki az elismerésben részesültek csoportjából.


A Waller Attila, Pataki Bernadett kanizsai könnyű-repülős páros sem maradt díjak nélkül

Amennyiben az idei járványügyi helyzet engedi, ebben az esztendőben a csehországi Hosínban kerülhet megrendezésre a könnyű-repülősök világbajnoksága, melyen a Ferinc-Dömötör, illetve a Waller-Pataki páros képviselheti a nagykanizsai sportrepülős életet – ahogy az elmúlt évek arra bizonyságul szolgáltak, bizonyára nem is remek eredmények híján.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.