Édes kék napok

Összefogásra hív az Alapítvány az Autista Gyermekekért: a szervezet legújabb kampánya, az Édes kék napok egyszerre hívja fel a figyelmet az autizmusra, valamint a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került helyi vállalkozások támogatására.

A március 25-én indult virtuális, a Facebookon elérhető akcióhoz bárki csatlakozhat, aki megkóstolja a kampány kék tortáját, esetleg maga készít valamilyen süteményt, amelyet az autizmus színe, inspirált.

– A HeniCuki felajánlotta, hogy a tiszteletünkre készít egy kék tortát, amelyet meg lehet rendelni, illetve házhoz is szállítják akár. A virtuális térben pedig a #maradjotthon jegyében azt szeretnénk kérni, hogy készítsen mindenki otthon egy olyan süteményt, amelyet a kék szín inspirált. A fotót töltsék fel az #edeskeknapok, illetve a #lightitupblue, magyarul „ragyogj kékben” hashtagekkel. Így egy virtuális közösséget tudunk alkotni, amely az autizmusra hívja fel a figyelmet – mondta el kérdésünkre Győrfy Anikó, az Alapítvány az Autista Gyermekekért kuratóriumi elnöke.


Ezt a kék tortát már az akció keretében készítették (Fotó: Facebook)

A kampány fővédnöke Cseresnyésné Nagy Lívia és Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője videóüzenetben hangsúlyozta az akció jelentőségét.

– Ha másként nem, de legalább így, egy videóüzenetben elmondhatom, hogy mennyire fontosnak érzem azt, hogy felelősséget mutassunk azok iránt, akik valami miatt nehezebb helyzetben vannak az átlagosnál. Különösen igaz ez most az autizmus világnapja alkalmából. Az Édes kék napok is arról szól, hogy figyeljünk jobban oda egymásra, támogassuk az autista gyerekeket, illetve ezekben a nehéz napokban fogjunk össze mindannyian – hangzik el a klipben.

A kezdeményezést megosztásokkal, videóüzenetekkel is lehet támogatni. Az Édes kék napok április 4-ig tart, így magában foglalja az autizmus világnapját, amely április 2-án van.

Borítókép: Pixabay