Éljen VárosuNk! frakció – Csak közösen sikerülhet megfékezni a járványt!

facebook megosztás

Továbbra is felajánljuk együttműködésünket és segítségünket Balogh László polgármester részére, hiszen a koronavírus járvány (Covid-19) folytán kialakult helyzet kezelése valódi közös ügy, melyhez pártállástól függetlenül hozzá kell járulni. Frakciónk egyetért az óvodákban és bölcsődékben elrendelt rendkívüli szünettel - olvasható az Éljen VárosuNK frakció lapunkhoz eljutatott közleményében.

Emellett a már korábbiakban megtett javaslatainkat fenntartva, az alábbi konkrét intézkedések megtételét javasoljuk a következő napokban, melyek végrehajtásában is számíthat közreműködésünkre:

1. Sok más településhez hasonlóan javasoljuk védelmi tanács felállítását, amelyben helyet kapnak a helyi szakemberek, a veszélyeztetett társadalmi csoportok képviselői, és minden politikai oldal, hiszen az egységes kiállás ezekben a nehéz időkben szükségszerű és példaértékű Nagykanizsa polgárai felé.

2. Fel kell függeszteni a város által rendezett nagyobb rendezvények, események szervezését, amelyek május 31-ig kerülnének megtartásra, beleértve a Város Napja rendezvényeit, a bolhapiacokat, nagyvásárokat.

3. A Giro d’Italia nagykanizsai befutójának megrendezésével kapcsolatos költségeket azonnal át kell csoportosítani a járvánnyal kapcsolatos védekezésre és a károk enyhítésére!

4. A város által fenntartott kulturális intézményeket be kell zárni, látogatók fogadása csak a legszükségesebb esetben engedélyezett.

5. A nyugdíjasklubok foglalkozásait azonnali hatállyal fel kell függeszteni.

6. A rászoruló családok részére egészségügyi és higiéniai egységcsomagokat szükséges beszerezni, és azt a civil szervezetekkel közösen kiosztani.

7. Soron kívül szükséges biztosítani minden eszközt, anyagot a védekezéssel kapcsolatban az alapellátási intézmények, nyitva tartó gyermekeket befogadó intézmények, közétkeztetést biztosító helyek számára.

8. Fel kell mérni a rendelkezésre álló, átcsoportosítható takarító munkaerőt.

9. A város forgalmas pontjain tájékoztató táblákat szükséges elhelyezni a járvány megelőzésével kapcsolatos információkkal.

10. A nagy forgalmat bonyolító vállalkozások közös helyiségeiben, buszmegállókban, várótermekben, tömegközlekedési eszközökön, lépcsőházakban helyezzék ki a követendő higiénia szabályokat és magatartás formákat tartalmazó tájékoztatót, melyeket az önkormányzat saját költségén legyártat.

11. Gondoskodni kell mobil kézmosó eszközök beszerzéséről, melyeket forgalmas helyekre állíthatunk fel.

12. A szociális étkeztetést igénybe vevők számára az étkezést továbbra is biztosítani szükséges azzal a feltétellel, hogy az ebédet ételhordóban vihetik haza, és kizárólag otthon fogyaszthatják el.

13. Segítő-gondozó csoport felállítása szükséges, amely az otthon maradt idős emberek ellátását, a karanténba kerültek bevásárlási, gyógyszer-beszerzési problémáit orvosolják. Önkéntesek bevonása, képzése szükséges lehet.

14. Rendszeres tájékoztatás szükséges, a járvány megelőzésével kapcsolatos hasznos információk folyamatos átadása minden kommunikációs csatornán elengedhetetlen.

15. Az egységes kapcsolattartás érdekében nevezzen ki a polgármester egy felelőst, akit a kanizsaiak, vállalkozások, intézmények kereshetnek, és ezt a város honlapjának kezdőoldalán jelenítse meg.

16. Az önkormányzat és az önkormányzati cégek első félévre tervezett külföldi utazásait mondja vissza, a meghívott külföldiek meghívását halassza el későbbi időpontra.

17. A Polgármesteri Hivatalban és az önkormányzat tulajdonában álló cégek esetében, ahol csak lehetséges, át kell térni az otthoni munkavégzésre.

Éljen VárosuNk! frakció

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.