Gyermekfelügyelőre támadt a növendék

Gyermekfelügyelőjére támadt a növendék. A Zalaegerszegi  Járási Ügyészség  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak  bűntette miatt emelt vádat ellene.

Egy nő, a sértett a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szolgálat gyermekfelügyelője 2019. július 3. napján a Zalaegerszeg, Landorhegyi út 35. szám alatti gyermekotthonban látott el szolgálatot, amikor az intézmény növendéke volt egy 2002-ben született alibánfai  fiú, a terhelt. A  sértett reggel 6 óra 45 perc körüli időben – miután éjszakás kolléganője sikertelenül próbálkozott – megkísérelte felébreszteni a terheltet, akinek aznap dolgozni kellett volna menni. A terhelt ébredését követően méltatlankodott amiatt, hogy későn keltették és emiatt már nem tudott elmenni munkába, mérgében kiabált és szidalmazta a sértettet kijelentve azt, hogy amiért miatta nem tudott aznap munkába menni „kicsinálja”, „az agyára fog menni” a sértettnek. A  terhelt a feszültséget tovább generálva az I-es csoport konyha részlegében tartózkodva a  sértett jelenlétében már a délelőtti órákban felhívta telefonon egy másik nevelőjét azzal, hogy a sértett nem ébresztette fel időben és azért nem tudott munkába menni. A sértett  erre számon kérte a  terheltet, hogy miért vádolja őt valótlanul. A  terhelt erre még idegesebb lett, tovább szidalmazta és fenyegette a sértettet, majd felkapott egy üvegpoharat, amit a sértett irányába hajított úgy, hogy a pohár a sértett mellett a falnak vágódott. A pohár nem találta el a sértettet, de az üvegszilánkok a ruhájába és a testére kerültek. Sérülése a nevelőnek  nem keletkezett. Az üvegcsörömpölést hallva belépett a csoporthelyiségbe a  gyermekvédelmi gyám, ahol a sértett és a terhelt kiabáltak egymással. A sértett a gyámmal  távozott a folyosóra, ahol a kanapéra leülve telefonon hívták a rendőrséget, csakúgy, mint az időközben a helyszínre érkező otthonvezető is. A  terhelt látva a telefonálást, újra mocskolódásba kezdett; „kutyának”, „cigány k…..nak” nevezte a sértettet, és azzal fenyegette meg, hogy „elvágja a torkát”, „felrugdossa” miközben számon kérte, hogy miért hív rendőrt.  A terhelt erőszakos magatartásával a sértettet munkaidőben, a gyermekvédelmi intézmény gyermekfelügyelő munkakörű dolgozójaként a fiatalkorú közvetlen nevelése/gondozása során, illetve emiatt bántalmazta.

A gyermekfelügyelő  közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Zalaegerszegi  Járási Ügyészség  közfeladatot ellátó személy elleni erőszak  bűntette miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.