Hétfőtől a vásárcsarnok kereskedői közül is többen otthon maradnak

facebook megosztás

A vásárcsarnok standjainak egy része üres marad hétfőtől, a legtöbb zöldség-gyümölcs árus az egészségvédelem érdekében szünetelteti tevékenységét, bizonytalan ideig.

Az utóbbi napokban már nem a megszokott zsibongás jellemezte a vásárcsarnokot sem. A veszélyhelyzet előírásait és az óvintézkedéseket sokan komolyan vették. A csarnok szombaton például hangosbemondóban szólította fel a vásárlókat arra, hogy a lehető legkevesebb ideig tartózkodjanak az épületben.

– Az árusok számának csökkenése már szerdától látható és érzékelhető volt – mondta el a Németh Zöldség Kft. munkatársa. Az idősebb árusokat, az őstermelőket már nem lehetett látni, szombaton pedig már a csarnokban dolgozók és a vásárlók 80%-a is maszkot hordott.

Elterjedt a hír, hogy jövő héttől sokan már nem nyitnak ki, a megszokott stand nem várja vásárlóit. Információink szerint a virágárusok – nem a helyi őstermelők, hanem a szálas virágot, csokrokat árulók – között vannak olyanok, akik nem jutnak áruhoz a nagykereskedelemben.

Az általunk megkérdezett zöldséges munkatársa hangsúlyozta:  saját- és a vásárlóik egészségvédelme, a fertőzésveszély elkerülése végett nem lesznek jelen a vásárcsarnokban hétfőtől – emellett természetesen figyelembe vették alkalmazottaik kérését, félelmét is. Ezért döntött több árus az ideiglenes bezárás mellett a csarnokban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.