Horgolt világ

facebook megosztás

Folytatódott az Én hobbim kiállítássorozat a Hevesi Sándor Művelődési Központban. Az érdeklődők ezúttal Bogatin Gyöngyi horgolt kézimunkáit nézhetik meg április 5-ig a földszinti előcsarnokban.

Több, mint tíz évvel ezelőtt kezdett horgolni Bogatin Gyöngyi, aki ma már olyan magas szinten űzi hobbiját, hogy két könyvet is megjelentetett a témában. Gyakorlatilag nincs olyan kiegészítő, dekoráció, amit ne tudna elkészíteni. Ezekből láthatnak most válogatást az érdeklődők a HSMK-ban.

– Van itt kalap, esernyő – az a legújabb, terítők, húsvéti tojások, karácsonyfadíszek és a lakásnak az egyéb díszítő elemei. Amit kitalálok, azt megcsinálom – mondta el kérdésünkre.


Bogatin Gyöngyi (balra) kiállítását Boros Károlyné, a Magyar Ápolási Egyesület megyei elnöke nyitotta meg

Bogatin Gyöngyi a kórház traumatológiai osztályán dolgozik, és tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek. Kiállítását a szervezet megyei vezetője, Boros Károlyné nyitotta meg, aki egyebek mellett a horgolás egészségre gyakorolt, pozitív hatásairól beszélt.

– A feszültséget levezeti, csökkenti a szorongást, különféle feladatok megoldásában is segíthet, hiszen tudományosan is kimutatták, hogy fejleszti a kreativitást, így a váratlan problémákat is könnyebb megoldani. Nagyon fontos, hogy ilyesmivel is foglalkozzunk, mert általa érzékenyebbek vagyunk a betegek iránt is – fogalmazott.

Boros Károlyné hozzátette: a magyar ápolók példaképének tekintett Kossuth Zsuzsanna szintén foglalkozott kézműveskedéssel: brüsszeli emigrációja után megtanulta a csipkeverést, később pedig megnyitotta saját műhelyét.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.