Nagykanizsán is járt a koronavírussal fertőzött marokkói miniszter (Frissítve, Hidrofilt Kft. vezetősége, helyreigazítás)

Bár próbálták titkolni, kiderült, hogy pénteken a nagykanizsai Hidrofilt üzemében járt Abdelkader Amara marokkói miniszter. Abdelkader Amara az a miniszter, akinek látogatása miatt Pintér Sándor, belügyminiszternek karanténbe kellett vonulnia, és vírusteszten kellett átesnie.


Fotó:Facebook


Fotó: Facebook

A marokkói miniszter látogatását követően a dolgozók egy részét otthoni munkára utasították, de információink szerint több alkalmazottat szabadságra küldtek. Az esettel kapcsolatban hírzárlatot rendeltek el, de a dolgozók közül többen is felháborodtak ezen, amikor kiderült, hogy ez a miniszter ugyanaz, mint akiről másnap kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Ők nem csak azon háborodtak fel, hogy esetleg ők is megfertőződhettek a látogatás után, hanem azon, hogy ezt követően erről senkinek nem szólhattak, így pedig már meghatározhatatlan, hogy hány ponton váltak potenciális vírusterjesztőkké. A városban egyébként egyelőre semmilyen óvintézkedést nem vezettek be az esetleg elinduló járvány miatt.

Frissítés!

 

Cikkünk megjelenése után nem sokkal Borsos Krisztina a cég vezetősége nevében  a Facebookon az alább idézett kommentben reagált:

Krisztina Borsos Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a Hidrofilt Kft. vezetősége nevében írok. A hír miszerint a marokkói miniszer cégünket múlt héten hétfőn meglátogatta valóban igaz. Azt, hogy a miniszter úr koronavírussal fertőződött meg, vasárnap tudtuk meg. A hivatalos szervekkel felvettük a kapcsolatot, a cégnél fertőtlenítést rendeltünk el és megkezdtük a kollégák tájékoztatását. A miniszterrel találkozó kollégák tesztelésére holnap fog sorkerülni. Ennek eredményéről tájékoztatni fogjuk Önöket. Amennyiben bárkinek további kérdései lennének, kérem hívja a Hidrofilt kft. központi számát, vagy írjon az info@hidrofilt.hu címre. Semmilyen hírzárlat nincs, szívesen adunk tájékoztatást.