Pénz7 a Rozgonyi-iskolában

Javában tart a Pénz7 elnevezésű, a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteit bővítő programsorozat a Rozgonyi Úti Általános Iskolában. A nagykanizsai intézmény is csatlakozott a helyes gazdálkodást segítő országos projekthez, melynek köszönhetően mintegy 1100 iskola 200 ezer diákja kap gyakorlati oktatást tanároktól és szakemberektől.


A programban idén a pénzügyi biztonság a központi téma

A pénzzel való bánásmódot is tanulni kell. A jövő nemzedék pénzügyi nevelése a március 2. és 6. közötti Pénz7 projekt célja. Magyarország 2015-ben, a Rozgonyi-iskola pedig most először csatlakozott a pénzügyi tudatosságot elősegítő programsorozathoz.

– Célunk, hogy amikor a gyermekek pénzügyi döntések elé kerülnek, akkor legyenek ismereteik arról, hogy ha meghoznak egy felelősségteljes döntést – esetleg hosszabb távra –, akkor annak milyen pénzügyi következményei lehetnek – fogalmazott Nánainé Kozári Erika intézményvezető.

A programban idén a pénzügyi biztonság a központi téma. A felső tagozatosok tanáraik, illetve szakértők segítségével, interaktív módszerekkel ismerhetik meg a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakat, míg az alsósok a különböző tanórákba beépítve. Az elsősök például mesefeldogozás és perselykészítés közben is foglalkoztak a pénz, a takarékoskodás témakörével. A rendhagyó tanórákon szerzett pénzügyi, gazdasági ismeretek nemcsak érdekesek, hanem rendkívül hasznosak is a diákok számára.

– Igaz, hogy még nem vagyunk felnőttek, de jobb, hogyha már előbb tudjuk, és tájékozódunk erről – felelte kérdésünkre Kozári Lora.

A Rozgonyi-iskola vezetősége azt tervezi, az intézmény a következő tanévben is részt vesz a programban, de felmerült a pénzügyekről és a gazdaságról szóló szakkör, valamint nyári tábor lehetősége is.