Prevenciós óra

facebook megosztás

A pénteki rendezvény résztvevői elsajátíthatták az iskolákban előforduló fizikai, valamint lelki bántalmazás elleni megfelelő védekezést. Az interaktív előadást Glavák Zoltán, a Zsigmondy-iskola rendőrségi taktika és önvédelem oktatója tartotta.

Az előadás mellett szituációs gyakorlatok is szerepeltek a prevenciós óra programjában. Glavák Zoltán szerint fontos, hogy minél többször beszéljenek a fiatalokkal az iskolai erőszakról, hiszen napjainkban sok veszély leselkedik a diákokra az oktatási intézményekben. – Levetítünk egy filmet, s azt kivesézzük, átbeszéljük, hogy mit kellett volna csinálni a diákoknak vagy éppen mit nem szabadott volna. S én is elmondom nekik, hogy mire kellett volna odafigyelni, mi lett volna a fő feladat. Majd kis bűnmegelőzési beszélgetés is szerepel a programban, ahol kapnak feladatot, ezt el kell nekik játszani. S azt is kibeszéljük, hogy miként kellett volna megoldani ezt a feladatot – fogalmazott.


Glavák Zoltán szerint fontos, hogy minél több szó essen az iskolai erőszak elleni védekezésről (Fotó: Gergely Szilárd)

A szervezők a Nagykanizsai Civil Kerekasztallal közösen egy bűnmegelőzési projekten dolgoznak. Ennek fontos része lesz egy, az iskolai erőszakot bemutató színdarab. A mostani prevenciós óra is a fiatalok lelki felkészülést segítette a komoly témát feldolgozó darabra. – Akik hozzánk járnak, ők is valamilyen szinten áldozatszerepet játszanak az iskolában. S egyre több olyan információt kapunk, hogy nagyon rosszul bánnak egymással a diákok. S szeretnénk, ha mindenkiben egy kicsi kérdést is felvetne, hogy miért is kell ez, s hogy jó-e ez az út – említette Pávlicz Erika, a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület alelnöke.

A darab premierje várhatóan szeptemberben lesz a Honvéd Kaszinóban.  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.