Szombat Nagykanizsán

Az utóbbi időben megszokottá vált, hogy Nagykanizsa utcái nem a jellegzetes képet mutatják. Talán nem csak az időjárás változásnak köszönhető, hogy sokan megfogadták, #maradjotthon!


Felvételeink kora délelőtt, és kora délután készültek

A város egy elnéptelenedett településhez hasonlítható, de ez inkább jó hír, a látottak szerint sokan megfogadják a tanácsot, a veszélyhelyzet miatt otthon maradnak. A kora délelőtti órákban a multik, vagy éppen a vásárcsarnok környékén még volt forgalom, de korántsem akkora, mint egy megszokott szombaton. A Fő út, az Erzsébet tér szinte üres volt. A kisebb élelmíszerboltok nyitva tartása – vagy vásárló fogadása is változó, többen korlátozást vezettek be. Sok esetben az üzletben tartózkodók számát szabályozták az egészségvédelem érdekében –  ugyanez tapasztalható Nagykanizsán a dohánytermékeket árusító trafikok vonatkozásában.

Az időjárás előrejelzésnek megfelelően megérkezett a hűvösebb áramlat – hogy ennek köszönhető-e a parkok, játszóterek elnéptelenedése, nem tudni. Mindenesetre a látszat szerint a legtöbben otthon vannak.