Vádat emeltek a Hévíz és Gyenesdiás között történt halálos baleset miatt

facebook megosztás

Egy 1951-ben született  gyenesdiási férfi 2018. július 3.-án kora délután  a 71. számú főúton közlekedett személygépkocsijával  Hévíz irányából Gyenesdiás felé, 60-70 km/óra közötti sebességgel. Egy jobbra ívelő útkanyarulatból kiérve, figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol  a vele szemben érkező személygépkocsi vezetője  kénytelen volt lassítani, és az út szélére húzódni ezért fénykürttel jelzett is a terheltnek. Ezt követően nem sokkal  a terhelt ismét áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő és az ütközés elkerülése érdekében vészfékező, az ütközéskor mindössze 43-47 km/óra sebességgel haladó, és egy magyar-amerikai kettős állampolgár által vezetett személygépkocsival.

A baleset következtében a vétlen személygépkocsiban a vezető jobb hátsó ülésen utazó édesapja a helyszínen meghalt, a járműben tartózkodó két gyermeke közül az egyikük  8 napon túl, míg másik gyermeke, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek. Maga a terhelt is 8 napon belül gyógyulós sérüléseket szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség   közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.