Vádat emeltek a volt párját zaklató, annak orrcsontját törő kanizsai férfi ellen

facebook megosztás

Italozó, drogfogyasztó életmódja miatt elhagyta élettársát egy nő. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, folyamatosan zaklatta volt párját, egyszer pedig ököllel megütve orrcsontját is eltörte.

Egy 1982-ben született nagykanizsai férfi 2017-ig élettársi viszonyban élt  egy nővel, sértettel, akivel 4 közös gyermekük is született. Ezt követően a férfi italozó, drogfogyasztó életmódja miatt élettársi közösségük megszakadt, és  a nő a gyerekekkel elköltözött a férfitől, aki azonban ebbe nem tudott belenyugodni, rendszeresen felkereste volt élettársát a tartózkodási helyén, ahol vele kapcsolatot akart létesíteni. Mivel ez a nő tiltakozásába ütközött, ezért őt bárhol, ahol találkoztak, rendszeresen szidalmazta személyesen, de telefonon keresztül is. Emiatt a nő  gyermekeivel többször költözni kényszerült. A férfi a nő  utolsó és jelenlegi tartózkodási helyén is napi rendszerességgel megjelent, folyamatosan nyomta a kapucsengőt, az első emeleti lakásba felkiabálva szidalmazta volt élettársát, órák hosszat várakozott a ház előtt, illetve rendszeresen telefonált neki az éjszakai órákban is.

2018. március 4-én két közös gyermekük  a férfinél volt kapcsolattartáson. A sértettel abban állapodtak meg, hogy a láthatást követően Nagykanizsán a Deák téren adja át a gyermekeket édesanyjuknak, éppen azért, hogy a vádlott ne tudja meg hol laknak. A férfi 19 óra körül találkozott a nővel, akitől követelte, hogy mondja meg a tartózkodási helyét. Ezt a sértett megtagadta és a gyerekekkel az Eötvös tér felé indult. Követte őket, szidalmazta a sértettet, miközben egyre indulatosabb állapotba került. Amikor a Fő utcán a Kormányhivatal épülete elé értek, a nő elé állt és egy alkalommal, ököllel arcul ütötte. A bántalmazás következtében a nő  8 napon túl, 28 nap alatt gyógyuló orrcsonttörést szenvedett.

A férfi 2019. február 9. napján 3 alkalommal is megjelent a nő nagykanizsai lakása előtt, ahova többször becsengetett, folyamatosan nyomta a bejárati ajtó csengőjét, amely miatt a nőnek  rendőri intézkedést kellett kérnie.

2019. február 11-én ismét megjelent a sértett lakása előtt, felcsengetett, cigarettát és pénzt követelt, emellett arra akarta rávenni, hogy jöjjön le hozzá és beszéljen vele. Mivel ennek a nő  nem tett eleget, ezért hangosan sértegetni, szidalmazni kezdte, megállt a sértett kapuja előtt és ott minősíthetetlen hangon kiabált fel a sértettnek. A cselekménynek a rendőri intézkedés vetett végett.

2019. március 27-én ismét megjelent a sértett lakása előtt, felcsengetett, cigarettát és pénzt kért, majd miután a nő ezt megtagadta, szidalmazni kezdte őt és a lakás elől kiabált fel a sértett lakásába.

Mindezen cselekményeivel a férfi volt élettársa magánéletébe, mindennapi életébe önkényesen beavatkozott, őt rendszeresen háborgatta.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség  testi sértés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat - közölte lapunkkal dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.