Amikor anya nem csak egy van

facebook megosztás

Vasárnap anyák napja, és sokunknak egyértelmű, hogy kinek is mondunk köszönetet. De ez nem mindenkinél van így, ugyanis aki nevelőszülőknél él és szerencsés helyzetben van, annak ezen a napon két anyukával is kell számolni. Pór Martin, 2005-ben került nevelőszüleihez. Neki nem furcsa, hogy két anyukájának mond köszönetet anyák napján.

Dömötörfy Rozália és férje nagy szeretetben nevelik gyermekeiket és fontosnak tartják, hogy nevelt fiaik is nyugodt körülmények között élhessék a mindennapjaikat. Már az első naptól kezdve igyekeztek mindent megadni nekik, de sosem akarták betölteni a valódi szüleik helyét. - Én már az első pillanattól kezdve úgy neveltem őket, hogy én nem akartam az anyjuk helyébe lépni. Ezt az ő édesanyjuk is tudja. Azt gondolom, hogy egy gyereknek annál jobb, minél többen szeretik és én nagyon örülök, hogy ilyen jó a kapcsolatunk a vérszerinti szülővel. Igazából nem versengünk a gyerek szeretetéért, hanem együtt szeretjük – mondta Dömötörfy Rozália nevelőszülő.

Martin egy édestestvérével, egy féltestvérével, három fogadott testvérével és nevelőszüleivel él egy háztartásban. Elmesélte, hogy már az első pillanattól érezte a szoros kapcsolatot új családjával. Rengeteget köszönhet nekik, de szülő anyjával is rendszeresen tartja a kapcsolatot. Így anyák napján is felköszönti mindkét anyukáját. - 2005-ben kerültem ide. Az első emlékem az az, amikor a nevelőszüleim jöttek értem és én már attól a pillanattól kezdve őket rendes szüleimnek tartottam. Mihelyst kiléptünk a kapun, a nevelőapukám kezét megfogtam és kijelentettem, hogy: -Én apával megyek! – és onnantól számomra ők egy igazi család lettek, és én is nekik gyermekükként – mesélte Pór Martin.

A nevelőszülők igyekeznek minden szeretetet megadni és jó tanácsaikkal ellátni a nevelt fiaikat. - Állják meg a helyüket úgy az életben, ahogy tőlünk látták és őszintén felvállalva a hibákat, a sikereket úgy éljenek, ahogy nálunk éltek ebben a 15 évben, azt kívánom – fűzte hozzá Dömötörfy Rozália.

A család és főleg Martin nagy kedvence Peter Šrámek. Az énekes – anyák napja alkalmából, stábunk segítségével – egy kifejezetten nekik szánt videóval lepte meg őket.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.