Az ifjú birkózóknak nincs akadály

Kedden délután a Kanizsai Birkózó Sportegyesület is bizonyítja (az utóbbi időszakban már nem is először), hogy halad a korral, illetve igazodik a kialakult járványügyi veszélyhelyzethez, hiszen a terv arról szólt, hogy előadásra hívja Lőrincz Tamás kötöttfogású birkózó világbajnokot, olimpiai ezüstérmes sportolót.

Persze kicsit rendhagyó az eset és a „világbajnoki beszámoló” módja, de a KBSE vezetőedzője, Szatmári Zsolt szerint az elmúlt hetekben már szereztek ebben rutint – a növendékeikkel közösen. Szóval, lássuk, mi is a lényege.

- Nos, a kicsik nagyon kedvelik az úgymond online-műsort és ők gyorsan bele is jöttek abba, hogy jelen helyzetben szüleikkel a számítógépek, laptopok előtt helyet foglalva kapnak edzői instrukciókat – mondta el Szatmári. - Az edzésmetodika ismertetése mellett az egyes témák 50 percesek, egy órásak, mondhatni egyfajta interaktív előadások. Nos, ilyen módon történt a világbajnok Lőrincz Tamás bevonása is programunkba. Egyfajta zoom módszer használatával a sportolóink sok hasznos információkat nyerhettek az utóbbi hetekben konferenciabeszélgetések formájában otthonukban, mivel nem szeretnénk, ha abszolút leállnának a sporttal, testmozgással.

Annál is inkább, hiszen egyes információk alapján a korosztályos világbajnokságoknak ugyan búcsút inthetnek idénre a birkózás sportágán belül, ugyanakkor az Európa-bajnokságok esetében ezt konkrétan még nem szeretnék kijelenteni. Válogatók tehát még kerülhetnek megrendezésre.

P.L.