Ezt már aligha vehették volna el tőlük

Néhány napja mint a bajnokságában listavezető együttessel, a Tungsram-Aquaprofit NSK NB I-es sakkcsapatával foglalkoztunk, ugyanakkor a kanizsai sportéletben találunk még a mezőnyét vezető legénységet. A Tungsram SE Nagykanizsa NB II-es férfi kézilabdázói vezetik a táblázatot a hazai harmadik vonal Dél-nyugati csoportjában.


Kovacsics Ferenc (jobbról 4-es mezben) a mostani szezon során eddig 113-szor volt eredményes a Tungsram SE színeiben

Fotó: Gergely Szilárd

A férfi kézilabda NB II dél-nyugati „szegletében” a társaságok legtöbbje csak 15 meccsig jutott a szezonból, csak a Csurgó U23, a Pécsi VSE II, a Siklós, valamint a Tungsram tartott tizenhat találkozónál, mivel ők március 14 előtt játszották le a mindeddig utolsó mérkőzéseiket. A kanizsaiak így már 6 ponttal előzték meg a második Mecseknádasdot, tizennégy győzelmük mellett a mérlegüket egy-egy döntetlen és vereség egészítette ki, aztán jött a tavaszi „járványügyi” leállás.

- Sajnos el kellett fogadnunk a helyzetet, hogy szünetel a bajnokság, hiszen tudjuk, első az egészség mindenkinél és minden helyzetben – fogalmazott Csalló Ádám, a kanizsaiak somogyi illetőségű 27 esztendős játékos-edzője. - Természetesen kíváncsian várjuk emellett a Magyar Kézilabda Szövetség döntését a kialakult szituációval kapcsolatban. Az edzéslehetőségeink beszűkültek, ezért mindenki a kiadott edzésterv alapján dolgozik egyénileg. A kommunikációt mindenesetre online felületen és telefonon oldjuk meg, így azért a közös munkát, egyben sportági kapcsolattartást nem kell mellőznünk.

Ugyan eddig talán nem foglalkoztunk vele kiemelt helyen, de nem árt tudni, hogy a bajnokságban a nagykanizsai csapatból Kovacsics Ferenc a mesterlövészek listáján a második helyen áll, 15 összecsapáson 113 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Vadász Márton 16 meccsen elért 81 góljával a 13., Hári Kristóf 67-tel a 25., a már-már veteránnak számító, a negyvenedik életévében járó Kiss Gergely ötvennyolcszor volt eredményes, ez a lista 31. pozícióját jelenti számára. Balogh Péter is még 50 felett jár góljai számát illetően - pontosan 53 - (37.), Kisgéczi Patrik pedig 44-gyel a 45. Az idény közben igazolt Kozics Atilla 43-nál tart (az atádiaktól hozott 30-at), míg a 82. helyen éppen a nagykanizsaiak játékos-edzőjét, Csallót üdvözölhetjük, aki huszonháromszor bombázott a hálóba. Az első százban találhatjuk még Jónás Pétert (93. 18-cal), valamint Virág Zsombort (95. 17-tel). Kovacsics esetében mindenesetre egy gólkirályi jelöltség is fennáll(t)...

P.L.