Húsz évvel ezelőtt Cseme góllal mutatkozott be...

Két évtizede a Nagykanizsa-LinAir FC PNB-s labdarúgó együttese második áprilisi mérkőzését játszotta az év negyedik hónapjának 5. napján a honi labdarúgó mezőny legfelső osztályában. A 25. forduló játéknapján a Kanizsa az Újpest FC legénységét látta vendégül az Olajbányász-stadionban és 3000 néző volt kíváncsi a hétközi találkozóra, mely délután fél ötkor kezdődött.


Cs. Horváth Gábor (elöl) egy 2016-os Sáska - Szepetnek megye egyes meccsen szepetneki színekben

Fotó: Polgár László

Bizonyára jóval többen is lettek volna a meccsen, ha hétvégén rendezik, lévén akkor például számos kanizsai főiskolás és egyetemista is még szorgalmi időszakának napjait töltötte más városban. Az események a gól nélküli első félidő után a második játékrészben pörögtek fel és az 55. percben meg is szerezte a vezetést a hazai gárda: Mikler Lajos bal oldali középre adása után a szünetben csereként beállt Cs. Horváth Gábor kapásból lőtte a kapu jobb oldalába a labdát. Az akkor 18 éves támadónak ez volt az első PNB-s találkozója, melyen meg is szerezte első találatát. (Ennél jobb kezdést aligha képzelhet el magának egy fiatal, történjen az bármikor, bármilyen körülmények között...) Talán csak akkor lehetett volna nagyobb az öröm, ha a vezető találat egyben győztes is lett volna, de az Újpest a 60. percben Tóth Norbert révén egyenlített, ki is alakítva ezzel a mérkőzés 1-1-es végeredményét.

Érdemes felírni, hogy a Nagykanizsa együttesét a Gelencsér – Pálfi, Popovics, Mikler, Gordian, Agics, Kovács L., Svélecz, Visnovics, Szabó Z., Purt összeállításban küldte pályára Németh Lajos vezetőedző, csereként pedig a már említett Cs. Horváth mellett Balogh A., valamint a kapuba Kovács Z. is beállt.

- Nem tagadom, azt a találatot később alaposan meg is ünnepeltük – idézte fel később azt az időszakot Cseme, vagyis Horváth Gábor. - Első gólom az első osztályban az első meccsemen, a fiataloknál ez azért komoly mérföldkő, amúgy pedig összességében sokat kaptam a futballtól és próbáltam a legtöbbet is visszaadni ebből.

Az újpestieknél a kispadon abban az időszakban Várhidi Péter ült és a kor egyik akkori celebje, Tóth Norbert mellett Dvéri Zsolt, Kozma István, Lőw Zsolt, Szlezák Zoltán, illetve Waltner Róbert is pályára lépett...

P.L.