Így is emlékezetes szezon

A Kanizsai Vadmacskák SE kadet női kosarasai számára akárhogy is nézzük, emlékezetes marad a 2019-2020-as szezon, hiszen nem kevés olyan csapatot győztek le és előztek meg a bajnokságban, mely akadémiai, fogalmazzunk így, úgymond kiemelt státusszal bírnak.


A Kanizsa Vadmacskák kadet kosarasai már a tavalyi Zalakaros Kupán is megmutatták oroszlánkörmeiket

- Érdemes ám lányaink teljesítményére odafigyelni, mert nagyon nagyot mennek, számos szép győzelmet könyvelhetett már el a palánkok alatt ez a korosztályunk – mondta még hónapokkal ezelőtt egy beszélgetés alkalmával Gábor Erzsébet, a női kosárlabda nagykanizsai motorja. - Ismer már, tudja milyen munkamódszerekkel dolgozom, nem is akarom őket agyondicsérni, nem is vagyok olyan, aki ezt teszi, de el kell ismerni, úgy szerepelnek remekül, hogy igazából két bajnokságban kell bizonyítaniuk.

Nos, akkor lássuk, miként is alakult ez a kissé furcsa idény, melyet Fuisz Viktóriával, az együttes edzőjével elevenítettünk fel.

- Az alapszakaszban a soproni kosárlabda akadémia, a győri akadémia, a PVSK Nemzeti Akadémia, valamint a Rátgéber-féle NKA akadémia csapatát is legyőztük – kezdte a tréner, aki még játékosként is csapattársa a Kanizsai Vadmacskák második vonalbeli egységénél jó néhány kosarasának. - Az említett eredménysorral első helyen jutottunk tovább a csoportunkból és a következő körben, amiből egy meccs volt még vissza, a tabella ötödik helyen álltunk a felső házban. Az első hat amúgy automatikusan bejutott volna az országos döntőbe. Ráadásul úgy álltunk, hogy már nem is tudtak volna bennünket beérni, vagyis egyenes ágon jutottunk volna be a fináléba, mely hosszú évek óta jöhetett volna össze ismét.

Egy rutinos válasszal Fuisz Viktória lereagálta azt is, amikor arról érdeklődtünk, kiket lehetne kiemelni egyénileg a fiatalok szerepléséből...

- Kiemelkedő teljesítményt nyújtottak azok a játékosok, akik az NB I B-ben is meghatározó szerepet kapnak... Azt viszont tényleg meg kell jegyeznünk, kosaras lányaink kettős terhelést kaptak és egy-egy hónap közepén érezhető volt már a fáradság, lévén mindkét bajnokságban, plusz még a középiskolájukban is meg kell(ett) felelniük.

S hogy munkálkodik-e bizonyos hiányérzet a szakvezetésben, valamint a Vadmacskák soraiban?

- Nem egyszerű erre röviden felelni, hiszen igazából teljesítettük, amit kitűztünk a bajnokság elején. Ha nincs vége a bajnokságnak, akkor az országos döntőbe jutunk, s ha ezt vesszük, akkor azért nem lett volna rossz ott is megmutatni tudásunkat. Rajtunk kívülálló okok miatt ezúttal a bajnokság zárása elmaradt, hiszen mindenki számára az egészség a legfontosabb. Mindenesetre kosárlabdázóinknak elmondtuk, nem is egyszer, eredményeikre büszkék lehetnek és lesz még sok nagy mérkőzés a pályafutásuk során, melyeken bizonyíthatnak.

P.L.