Mától három hétre lezárták az M7-es autópálya keleti felhajtó szakaszát

facebook megosztás

Mától három hétre lezárták az M7-es autópálya keleti felhajtó szakaszát. Elindult az a 370 millió Ft-os beruházás, amely két, összesen 90 hektáros, fejlesztés alatt álló iparterületet tár fel és lát el útkapcsolattal. A részletekkel kapcsolatban kerestük a város vezetését, ahonnan nyilatkozatot csak írásban kaptunk. A kivitelezés jelenlegi állapotával kapcsolatban Híradónk megkereste az önkormányzatot, a város vezetése közleményt juttatott el szerkesztőségünk számára, amelyben a következők állnak:

A város közel 3 milliárd forintos iparterület bővítést eredményező beruházásának részeként már tavaly, 2019. szeptember 30-án megkezdődött az M7-es autópálya Nagykanizsa keleti lehajtójánál létesülő körforgalom megvalósítása. Most a Reaszfalt Kft. kivitelezésében a mély, illetve útépítési munkálatokkal folytatódik a munka, ami miatt szerdától három hétre lezárásra kerül az autópálya felhajtó szakasza. Az idei évben alépítmények készülnek el, míg jövőre a végső pályaszerkezet, az aszfaltozás, illetve a közlekedéstechnikai feladatok zajlanak.


Oda kell figyelni a közlekedőknek a kivitelezés miatt

- A körforgalom megépítésének jelentőségét az adja, hogy - egyfelől - keleti irányban megoldja a NIPÜF Zrt. 70 hektáros ipari területének ideális megközelítését, és így a Modern Városok Programjából megvalósuló fejlesztés hatására 2020 második felére beruházásra alkalmas területek alakulnak ki, segítve a városba irányuló befektetések befogadását. Másrészt, a megépülő körforgalom nyugati ágából kiindulva direkt közúti kapcsolat létesül a meglévő ipari park felé, az autópályával párhuzamosan. A júniusig tartó munkálatok után mindez a város fejlődését nagyban fogja szolgálni. Az önkormányzatnak a TOP-os projektjében pedig további 20 hektáros iparterület kialakítása valósul meg 2021-ben. A körforgalom megépítésével tehát összesen 90 hektárnyi beruházási terület jön létre, mely direkt autópálya kapcsolattal fog rendelkezni - közölte írásban Balogh László polgármester.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.