Nem tartotta be a követési távolságot, súlyosan megsérült

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel, egy könnyű sérüléssel és két anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.


Fotó: police.hu

Egy 46 éves zalaegerszegi férfi közlekedett Skoda típusú személyautóval a 71-es főúton Balatonszentgyörgy irányába 2020. március 30-án 14 óra 55 perckor. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból lassító, majd megálló Mercedes típusú tehergépkocsi mögött, és fékezése ellenére nekiütközött. A baleset során a Skoda vezetője nyolc napon túl gyógyuló súlyos, utasa könnyű sérüléseket szenvedett.


Fotó: police.hu

Egy 35 éves vaspöri nő 15 óra 10 perckor Zalalövőn, a Kossuth Lajos utcán közlekedett egy Suzuki típusú személygépkocsival, amikor letért az úttestről és egy kerítésnek, iletve házfalnak ütközött. A baleset következtében a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, utasa nem sérült meg - közölte honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szolgálatban lévő állomány négy személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök három főt állítottak elő, közülük kettőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés két esetben történt.