Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat

facebook megosztás

Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon. A Gazdaságvédelmi Akcióterv munkahelyteremtési programjának részeként ezt a 75 ezer diákot mentesítjük a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra - mondta az innovációs és technológiai miniszter a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.    

Palkovics László közölte, hogy az állam a rövidített munkaidőben dolgozók után 3 hónapig 70 százalékos bértámogatást, a kutatási-fejlesztési területen dolgozók után 3 hónapig 40 százalékos bértámogatást vállal. A munkahelyek védelmét adókönnyítésekkel és az adminisztrációs kötelezettségek enyhítésével is támogatja a kormány.    

Pályázatok indulnak technológiafejlesztésre, továbbképzési és átképzési lehetőségek nyílnak, a munkavállalók kamatmentes kölcsönt vehetnek föl a tanulmányaikhoz.    

Az ország számára legfontosabb iparágak jelentős többlettámogatásokra, a munkaadók hitelgarancia- és tőkeprogramokra, a családok és a háztartások pedig újabb juttatásokra számíthatnak - mondta Palkovics László.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.