Sok idős ember töltötte magányosan a húsvétot

Sok idős ember töltötte magányosan a húsvétot. A veszélyhelyzet miatt a legtöbb nagymama, nagypapa csak telefonon vagy interneten léphetett kapcsolatba szeretteivel, hiszen gyerekeik, rokonaik is betartották a kormány előírásait.

Horváth Lajosné azt a húsvétra szánt ajándékot is megmutatta stábunknak, melyet idén nem tudott átadni kisunokájának. A nyugdíjas hölgy a technikai lehetőségeknek köszönhetően napi kapcsolatban van családtagjaival, de mint fogalmazott: ez az időszak rettenetesen nehéz.


Most a polcokon őrzött fotók vannak csupán sok nagymama számára

– "Ők Pesten laknak, a Nimród unokám meg itt egy köpésre, hogy úgy mondjam, de mégsem tudok elmenni, mert hát féltem őket” – mutatta dédunokái képét a Berzsenyi lakótelepen élő hölgy. -– Eddig karácsonykor, húsvétkor, meg azért sokszor máskor is, csak együtt volt a család, amikor tehettük, ez így megy már 50 éve. Most nagyon-nagyon egyedül érzem magam. Ha nem szeretnék olvasni – a gyerekeimtől 9 könyvet kaptam karácsonyra, nem is akármilyeneket – akkor nem is tudom, mit csinálnék itthon – fogalmazott Horváth Lajosné.

Maros Sándor természetfotós, a Kanizsa TV egykori ügyvezetője szintén egyedül tölti napjait már hetek óta. Elmondása szerint a szomszédai, barátai is odafigyelnek rá, ami sokat jelent számára, ugyanakkor szerettei hiányát ő is nagyon nehezen viseli. – Ez egy különleges húsvét, szomorú. Éppen mondtam itt a szomszédasszonyaimnak, hogy nekünk kimaradt a második világháború, de azt hiszem helyette most megkaptuk ezt a vírusfertőzést. Szomorú vagyok, mert van két lányom, egyik sem Kanizsán él, van három unokám, akiket lassan harmadik hónapja nem láttam. Igaz ugyan, hogy kommunikálunk telefonon, interneten, de az mégsem olyan – mondta Maros Sándor.

A városi televízió alapító tagja üzent is a médiában dolgozóknak. – Nem beszélek bele és nem akarok túl közel menni, de természetesen figyelem a Kanizsa Televízióban történt eseményeket. Hát ott sem vidám most a helyzet. És ha kérhetnék valamit, akkor én azt kérném, hogy a kollégák, akik ott vannak, picit rázzák fel magukat és dolgozzanak, mert én azt gondolom, ez most inkább Kanizsa Televízió, mint az elmúlt időkben volt – vélekedett az egykori ügyvezető.

A veszélyhelyzet idején még fontosabbá vált a gyors és hiteles tájékoztatás, így mi továbbra is minden hétköznap várjuk nézőinket a Híradóval.