Szigorítások és nyugalom jellemezte a legtöbb környékbeli kirándulóhelyet

facebook megosztás

Több turisztikai célponthoz hasonlóan Gyékényes is „bezárt” húsvét idejére és a kistolmácsi tóhoz is csak horgászok látogathattak a húsvéti hétvégén.

Éppen ottjártunkkor nyomtatták ki a kistolmácsi tó használatára vonatkozó új rendeletet. Ennek értelmében kirándulók nem látogathattak a tóhoz. A szigorú korlátozás péntektől tegnap estig volt érvényben. – Kistolmács a horgászatáról és a turizmusáról híres. Mindenkitől, aki idejön Kistolmácsra, az lenne a kérésem, hogy aki horgászni jön, horgásszon, de barátokat, családtagokat ne hozzanak magukkal – mondta Birkás Zoltán, Kistolmács polgármestere.

Dél-Zala egyik legnépszerűbb húsvéti programja volt a kistolmácsi tojásfa feldíszítése. A veszélyhelyzet miatt azonban ezen kezdeményezés is elmaradt. – Megszoktuk őket vendégelni, süteménnyel, zsíroskenyérrel és lilahagymával, italokkal. A gyerekek kaptak külön csokitojást, süteményt, mindig nagyon vártuk a vendégeket. Sajnos az idén nem várhattuk a vendégeket, mert közbejött ez a vírus – tette hozzá Birkás Zoltán. 

Gyékényesen is szigorítottak a húsvéti időszakban: a településre és a hozzá tartozó bányató környékére nem mehettek turisták. A rendelkezés hétfő 23 óráig volt érvényben. Stábunk húsvéthétfőn járt Gyékényesen – a népszerű turisztikai helyszín teljesen kihalt volt. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.