42 fővel emelkedett az igazolt, új koronavírussal fertőzöttek száma az országban

42 fővel emelkedett az igazolt, új koronavírussal fertőzöttek száma az országban. Közülük öt embert Zalában regisztráltak, így a megyében 231 embert érint igazoltan a megbetegedés. 

Újabb három halálos áldozattal 470-re emelkedett az elhunytak száma, a jelenleg 1674 aktív fertőzött harmada igényel kórházi ellátást – tudatta a mai tájékoztatón Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos tájékoztatójában a játszóterek és kalandparkok használatára, a járványügyi helyzetben az üzemeltetésben betartandó egészségügyi szabályokra tett javaslatokat. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: az országban 33 idősotthon érintett a járványban, ahol 846 gondozott mellett 139 ápolónál mutatták ki a vírus jelenlétét.  

Budapest, Fejér, Komárom, Nógrád, Pest és Zala megyéből származik a 42 új eset. Az elmúlt 24 óra 42 esetéből öt a fővárosi Kamaraerdei úti Otthonból került ki, míg négy a zalai, a Külső-Kórház utcai otthonból. A többi eset területi megoszlásban az említett megyékből kerültek ki, tehát ezek nem zárt közösségek, csak az említettek - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos.