A tanév végéig marad a digitális munkarend az oktatási intézményekben, az óvodák és bölcsődék azonban hétfőtől ismét kinyitnak

A tanév végéig marad a digitális munkarend az oktatási intézményekben, az óvodák és bölcsődék azonban hétfőtől ismét kinyitnak. A napközis táborok mellett az ottalvós táborokra is lesz lehetőség.

Tegnap este megjelent a közlönyben a szabályozás, az érintettek pedig gőzerővel elkezdték a nyári időszak szervezését Kanizsán is. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerda esti bejelentése sok kérdésre választ adott, amely már jó ideje foglalkoztatta a szülőket. Eszerint a főváros kivételével hétfőtől ismét a veszélyhelyzet előtti munkarendben működnek a bölcsődék és óvodák. A Nagykanizsa Központi Óvoda tagintézményeibe járó gyermekek szüleinek pénteken 9 óráig kell jelezni az intézmény felé, hogy jövő héttől igénybe veszik-e az óvodai ellátást. Az iskolák esetében kicsit más a helyzet, ugyanis a tanév végéig, vagy június 15-ig megmarad a digitális oktatás, de az intézmények bizonyos feltételekkel kinyithatnak. 

- Június 2-től engedélyezzük ugyanakkor az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása - mondta el Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Folytatódhat a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása, valamint júniusban minden intézményben meg kell szervezni az ügyeletet – mondta az államtitkár. Ennek megfelelően a Nagykanizsai Tankerületi Központ intézményeiben június 26-ig biztosítják a tanulók kiscsoportos felügyeletét, ellátását, illetve foglalkoztatását. A szerdai kormányrendelet szerint a tanév végétől napközis és ottalvós táborok is tarthatók. A tervek szerint a Csónakázó tónál lévő Zöldtábor június 29-től várja majd a diákokat. Az előző évekhez hasonlóan azonban már több táborszervező is hirdeti lehetőségeit. A Zalaerdő Zrt. ezúttal is több lehetőséget kínál a gyermekeknek.

- A kormány döntése értelmében pár napja látott napvilágot a hír, hogy a napközis táborokat meg lehet szervezni, úgyhogy gőzerővel nekiálltunk szervezni azokat. A tegnapi hír kapcsán a kolléganőim a közjóléti osztályon már szervezik az ottalvós táborokat is, hiszen nagyon nagy igény van rá, hogy a gyermekeket tudják elhelyezni a szülők, emellett pedig sok visszajáró gyermekünk van, hiszen sok érdekes programmal várjuk őket - fejtette ki Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR-előadója.

A Swans Tánciskola táboroztatása 20 éves múltra tekint vissza. Idén nyáron is lehetőséget adnak a közös élmények szerzésére, amelyre rendkívül nagy az érdeklődés.

- Hosszú volt ez a két hónap, amikor bezárva voltak a családok az otthonaikban. Kikívánkozik a felnőtt és a gyermek is, a szülők próbálják ezt a lehetőséget megadni, a gyermekeknek pedig kellenek a társak. Hogy miben lesz más ez a tábor? Igyekszünk még inkább arra odafigyelni, hogy minél több időt legyünk a szabadban - hangsúlyozta Pulai Lászlóné , a SWANS Tánciskola vezetője.