Álmatlan karanténklip

2020. máj. 24.


(Fotó: Horváth Zoltán)

Karanténklipet készített a nagykanizsai Your Last Steps nevű rockbanda. A fiatal zenészekből álló csapat eredeti tervét a vírushelyzet ugyan keresztülhúzta, de így sem hagyták cserben a rajongóikat.

A nagykanizsai Your Last Steps már 2013-től alkotnak egy csapatot. Már több tagcserén is túl vannak a fiúk. Jelenleg Bognár Máté - Boma (vokál/ritmusgitár), Partics Krisztián (énekes), Kovács Ádám (szólógitár), Major Arnold (dobos) és Szabó Marcell (basszusgitáros) alkotják a bandát. A legújabb klipjük elkészítéséről tárgyaltak, egyeztettek, amikor elrendelték a kijárást korlátozó szabályokat. Átmenetileg így meghiúsult a tervük, de nem tétlenkedtek. Otthoni „karanténvideóval” lepték meg a nagyközönséget.

Mire végre összejött volna minden, jött a helyzet

– Az Álmatlan című számunkhoz Pesten csináltunk volna videóklipet, el is kezdődtek év elején a szervezések, hogy hol legyen a helyszín, mikor lenne jó az időpont.  Azért öt embernek összehozni egy időpontot, plusz úgy, hogy ez a stábnak is jó legyen, az nem egy egyszerű dolog. És mire végre összejött volna minden, addigra sajnos jött a helyzet. Úgy voltunk vele, ha már nem tudunk csinálni rendes klipet hozzá, akkor úgyis nagy divatja a karanténos videóknak, akkor csináljunk hozzá egy karantén-videóklipet. Mindenki otthon saját maga felvette, elküldtük a Máténak, és ő  otthon szépen összevágta. Ha valami nem volt jó, akkor mondta, hogy mit korrigáljunk rajta, azokat kijavítottuk, és ő tette fel a végleges eredményét. A reagálás is több volt rá, mint a korábbi videóinkra, sokkal jobban mentek rá a kommentek, és a megosztás is felpörgött, de megtekintés szempontjából nem volt kiemelkedőbb, mint átlagban bármelyik új számunk.   Minimálisan azért észlelhető volt, hogy otthon vannak az emberek, több idejük van fent lenni az interneten akkor egyből látják, hogy van valami új dolog és meghallgatják – mondta Partics Krisztián, a csapat énekese.

A bandatagok azt is elárulták, hogy hasznosan telt számukra az otthon töltött idő, hiszen két új számot is készítettek a veszélyhelyzet alatt. A fiúk folyamatosan tartották a kapcsolatot egymással, és már készülnek, hogy újra próbálhassanak a koncertekre.  

Készülünk a fesztiválokra

– Messengeren, Facebookon tartottuk a kapcsolatot. A főbb zenei alapokat azokat én szoktam behozni a többieknek, megmutatom a srácoknak, ez így okés-e és ha mindenkinek okés, akkor elkezdjük kiépíteni a zenekar terén. Emiatt kettő ilyen demófelvétel pluszban is van, ezért a következő kislemezünkön lesz. Már tervben van, hogy készülünk a fesztiválokra is. Szerintünk pár hét múlva már az első próbák meg is lesznek remélhetőleg, amennyiben az enyhítések is lehetővé teszik. De ha lejövünk, figyelünk. Maszkban és kesztyűben vagyunk, mert itt mindenki tapogat mindent. Szeretnénk minél több helyre eljutni, ahova csak lehet, de ez most nagyon nehéz. Akár a kisebb helyekre, akár a nagyobb helyekre is bekerülni. Most úgy gondolom, a kisebb helyekre is nehéz lesz eljutni, mert mindenki jelentkezik, ezért nem nagyon lesz hely, tehát időben el kell kezdeni lecsapni a jó lehetőségeket. Szerencsére eddig is sok helyen játszottunk. Legtöbbször itt Kanizsán, de Pesten, Herenden és Szulokon is felléptünk már – fejtette ki Bognár Máté alapító tag.

A fiúk betartották a vírushelyzet miatt hozott rendeleteket, így a próbáikat is elhalasztották, de elmondták, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak, amíg nem jönnek a további enyhítések. Furcsa lenne, ha az énekesük szájmaszkban próbálna meg énekelni, ezért abban bíznak, hogy a körülmények mielőbb pozitívra fordulnak, és mehet minden a régi kerékvágásban.  A banda reményei szerint a nyár végén talán már újra színpadra állhatnak. Mi szurkolunk nektek!

Hajnes Rita