Anyák napja –Virágboltos tapasztalatok

facebook megosztás

Hosszú sorok álltak a virágboltok előtt, de a többség betartotta a másfél – két méteres távolságot anyák napján. A általunk megkérdezett virágkötő szerint a forgalom az elmúlt évekkel megegyező volt, a vevők többsége viselt maszkot és kesztyűt, akadtak azonban olyan vásárlók is, akik semmivel sem védekeztek a vírus ellen.

Dávid Eszter már évek óta dolgozik saját virágboltjában. A szakember másfél hónapig önkéntes karanténban volt gyermekeivel, így szüneteltette a vállalkozását. Anyák napja előtt 2 nappal azonban újra kinyitotta az üzletét és az új rendeletnek köszönhetően a teljes nyitvatartási idő alatt várhatta a vásárlókat. A vevői többsége egyébként kint várakozott, amíg elkészültek a csokrok. 

– A vevők betartották a szabályokat, egy-két vevő jött csak be az üzletbe. Kint az üzlet előtt várakoztak. 80 százalékuk hordott maszkot, de akkor ők nem is jöttek be, hanem kiadtam a virágot az üzlet elé – mondta el Dávid Eszter virágkötő, üzlettulajdonos. A virágkötő hozzátetette: a veszélyhelyzet miatt idén ki is szállította a megrendelt csokrokat. A kormányrendelet értelmében mától újra csak 15 óráig lehet nyitva Dávid Eszter üzlete, ő azonban a járvány további szakaszában is többféle lehetőséget biztosít a virágvásárlásra. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.