Átadás előtt a Budafai Arborétum új fogadóépülete

facebook megosztás

A Zalaerdő Zrt. az utóbbi években felújíttatta a vadászházat, játszóteret hozott létre, valamint tűzrakó helyek, szobrok épültek a park területén. A fejlesztések a veszélyhelyzet ideje alatt sem álltak le, hiszen hamarosan átadják a népszerű kirándulóhely új fogadóépületét.

A budafapusztai erdők egykor a főnemesi Zichy család birtokában voltak. Az arborétum kialakítása 1954-ben kezdődött. A projekt egyik fő célja az volt, hogy elősegítse az idegen vidékekről származó fafajok meghonosítását. A parkban több mint 200 fás szárú cserje, illetve fafaj található. Az arborétum most mutatja az egyik legszebb arcát, hiszen virágoznak az azáleák. 

– Májusban virágzik hagyományosan, bár április végétől már elkezdődik a virágzás, hiszen mindegyik faj máskor kezd el virágozni. A Budafai Arborétumban a látogatottság egyre nagyobb, a járványhelyzet ellenére, hiszen mindenki próbál kiszabadulni a szabadba - mondta el Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR előadója.

Az arborétum fogadóépületét tavaly kezdték el építeni a szakemberek és pár héten belül már használatba is vehetik a természetbarátok.

– A fogadóépületen lehet ezentúl majd bejutni az arborétumba, megvásárolni a jegyeket, de esőbeállóként is szolgál. Az épület magába foglal egy kisebb kiállítást is - fogalmazott Pálmai Katalin, a Zalaerdő Zrt. turisztikai és pályázati referense.  A park nem csak tavasszal népszerű a kirándulók között, hiszen a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők szépsége egész évben páratlan élményt nyújt az érdeklődőknek. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.