Átadták a felújított orvosi rendelőt Surdon

A Magyar Falu Program forrásából a helyrehozott épület mellett a település vezetése egy kisbuszt is vásárolt, valamint a ravatalozót is korszerűsítette. A mai átadón - a környező települések vezetői mellett - részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, Bene Csaba kancellár is. A 38 millió forintos tender részeként a rendelő teljes épületét szigetelték és kifestették, valamint egy új kazánt és egy 15 millió forintos kisbuszt is vásároltak Surdon. 

– A Magyar Falu Programon keresztül pályáztunk orvosi rendelőre. Már 3-4 évvel ezelőtt felakartuk újítani, mindig pályáztunk. Most sikerült nyernünk 15 millió forintot. Ehhez az összeghez az önkormányzatunknak hozzá kellett tenni még 5 millió forintot, hogy megtudjuk csinálni úgy, ahogy mi szeretnénk az orvosi rendelőt. Így az egész épületet le tudtuk szigetelni, kifestetni és természetesen a gépészeti munkákat is megtudtuk oldani - nyilatkozta Kanász János Surd polgármestere.

A nyertes pályázatnak köszönhetően 3 millió forintból sikerült fejleszteni a rendelő elektronikus felszereltségét, mely megkönnyíti a betegek ellátását.  

– Beszerzésre került többek között informatikai rendszer, szoftver, laptopok, EKG és mini laborkészülék, amely mind-mind gyorsítja, illetve könnyíti a munkánkat. Az informatikai rendszer felújításával lehetőség van az elektronikus receptek gyors felírására -  tette hozzá Simon Attila Surd háziorvosa.

A Magyar Falu Program részeként a község temetőjében - mintegy 5 millió forintból - elkészülhetett a ravatalozó kerítése, valamint az urnafalat is felújították.