Balogh László polgármester közleménye a facebookon (Frissítve!)

Balogh László Facebook-posztban jelentette be, hogy a HACSuNK mai ülésén hátrébb lépve átadta helyét és az önkormányzati intézmények vezetőinek helyét a közszféra más intézményeinek. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

Balogh László Facebook-posztban jelentette be, hogy a HACSuNK mai ülésén hátrébb lépve átadta helyét és az önkormányzati intézmények vezetőinek helyét a közszféra más intézményeinek. A bejegyzést változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Kanizsaiak!

A mai napon részt vettem konzorciumi elnökként az alulról szerveződő Helyi Akció Csoport Nagykanizsa (HACSuNK) tagságának ülésén, ahol hátrébb lépve átadtam a helyemet és az önkormányzati intézmények vezetőinek helyét a közszféra más intézményeinek, hogy a szervezet által képviselt nemes célok ne essenek áldozatul politikai ellenfeleink öncélú akaratának.

Balogh László Nagykanizsa MJV polgármestere

Háttér:  A konzorciumi partnerek 13 fős listáját a következő személyek alkotják: Balogh László polgármester, Kanizsai Kulturális Központ – Kovácsné Mikola Mária intézményvezető, Thúry György Múzeum – Száraz Csilla igazgató, Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. – Czirákiné Pakulár Judit ügyvezető, Alapítvány az Autista Gyermekekért – Győrfy Anikó, Jézus Szíve Plébánia – Nikli Zsolt, KonTurPlusz Egyesület – Horváth István, KULCS Egyesület – ifj. Lehota János, Polgári Kanizsáért Alapítvány – Papp János, Nagykanizsai Református Egyházközség – Hella Ferenc lelkipásztor, Face to Face Autósiskola – Kovács Tiborné, Netta-Pannonia Kft. – Áfra Barnabás ügyvezető, Fakos Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Szociális Szövetkezet – Nagy József.

A HACSuNK közleménye:

„A mai napon a HACSuNK tagsága úgy döntött, hogy az önkormányzati hatáskör alá eső közszféra tagok helyébe új, az önkormányzattól független tagokat léptet a zavartalan működés érdekében, s hogy ez a civil együttműködés a továbbiakban ne lehessen a politikai támadások és csatározások színhelye és áldozata. Amellett, hogy a közel 200 millió forintos ifjúsági centrum létrehozását célzó projekt megvalósítása továbbra is marad az önkormányzatnál, valamint céljaink szerint minden forrás és fejlesztés, ahogy eddig is, az itt élők érdekében és a város javára valósul meg.

Döntésünket az motiválta, hogy a nagykanizsai önkormányzat képviselőinek ellenzéki többsége nevében az Éljen Városunk Egyesület frakcióvezetője a januári soros közgyűlésen a „Helyi Akció Csoport Nagykanizsa” (HACSuNK) működését ellehetetlenítő, annak esetleges megszüntetését előre vetítő döntést helyezett kilátásba. A képviselő kijelentette, hogy mivel a HACSuNK szervezetébe az önkormányzat adja a közszféra tagokat, így az általuk többségi módon vezetett közgyűlés bármikor úgy dönthet, hogy visszavonja ezeket a szereplőket az együttműködésből, s ebben az esetben az megszűnni kényszerül. Mindennek súlyos következményeként a város közössége elveszíti az elnyert és a városra fordítandó közel 400 millió forintos forrást, valamint visszafizetésre kényszerül az eddig lehívott források tekintetében. Vagyis a politika öncélú csatározásai miatt Kanizsa közösségének, családjainak, ifjúságának és vállalkozásainak támogatása szenvedhet komoly veszteséget.”

A HACSuNK tagsága