Csend és nyugalom a kanizsai idősek otthonában

Az ország más, hasonló intézményeihez képest a nagykanizsai idősek otthonában és gondozóházában csend és nyugalom van a veszélyhelyzet kihirdetése óta.

– Június 8-án lesz három hónapja, hogy az országos tisztifőorvos a bentlakásos intézményeket lezárta, ami magával hozta a látogatási tilalmat és az idősek kijárásának tilalmát, valamint az új lakók felvételének tilalmát is – mondta el Koller Jutka, a kanizsai intézmény igazgatója. Mint fogalmazott: csend és a nyugalom, a béke jellemzi az otthont Nagykanizsán, az idősek nagyon könnyen alkalmazkodtak az új helyzethez.  

– Egészségi állapotukban majdnem azt mondom, olyan mértékű javulás állt be, hogy az eltelt három hónap alatt minimális volt az orvos igénybevétele. Megszűntek a folyamatos gyomorbántalmak, a kedélyállapot változása, ami számtalan esetben kórházi illetve orvosi ellátást igényelt. Nagyon minimális az az eset, ami miatt kórházba kellett őket szállítani. A kórházból való kijövetel után az izolációs szobában töltenek el két hetet, amit otthonosan berendeztünk. Tévével is ellátva, tehát egészen kellemesen el tudják azt a két hetet tölteni – nyilatkozta  Koller Jutka, a  Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.