Egy kis figyelmetlenség – 7 órás áramkimaradás Zalaszentbalázson

facebook megosztás

Vetés előkészítéséhez tárcsázott egy pötrétei férfi Zalaszentbalázs határában. Munkája során kidöntött egy villamosvezetéket tartó oszlopot. Figyelmetlensége miatt  több mint 1200 fogyasztó maradt áram nélkül a településen.

Egy 1968-ban született pötrétei férfi egy mezőgazdasági termelő és szolgáltató szövetkezet alkalmazásában növénytermesztő gépészként dolgozott. 2019. szeptember 22.-én hajnalban egy zalaszentbalázsi szántóföldön mezőgazdasági vontatójával és az ahhoz kapcsolt nehéz tárcsával a szántóföldet készítette elő a későbbi vetéshez. A tárcsával figyelmetlenségből nekihaladt a szántóföldön elhelyezett, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. sértett tulajdonát képező B-12/400-as betonoszlopnak, ennek következtében az oszlop eltörött és helyéről kidőlt.

Ennek következtében 2019. szeptember 22. napján 02 óra 30 perctől az áramszolgáltatás Zalaszentbalázs település 1223 fogyasztójánál kiesett. Az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. sértett az üzemzavar elhárítását haladéktalanul megkezdte, azonban ennek eredményeként is csak 6 óra és 43 perc múlva tudta az áramszolgáltatást a kiesett területen visszaállítani. A terhelt gondatlan magatartásával az áramszolgáltató közmű működését Zalaszentbalázs település területén jelentős mértékben megzavarta, a cselekményével 300.000 Ft kárt okozott. 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.